Racereports

26/03/2023 : Opening seizoen Blargies en Ninove

Wat een grootse opener van het seizoen had moeten worden, is uitgedraaid op een ware sisser. De hemelsluizen hebben ons droomweekend weggespoeld. Eerst werden alle Belgische wedstrijden afgelast door de pakken regen maar we hadden alle hoop op de Franse opener in Blargies. In de gietende regen trokken we naar Aisne-vallei om daar een perfect circuit aan te treffen. Helaas was het rennerspark en de alles naast de omloop 1 grote modderpoel. De aanwezige dokter laste de wedstrijd net voor de trainingen af daar hij het onmogelijk vond om bij een blessure de nodige evacuaties uit te voeren. Een argument waar zeker iets voor de zeggen viel. Dan maar even trainen in Blargies tot ook daar de hemelsluizen open gingen en de omloop compleet onberijdbaar werd. Einde verhaal van een gemist weekend. 

Op naar volgende week met hopelijk de VMCF opener in Wichelen en de Franse opener op het GP-circuit van Plomion.

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.