Racereports

23/05/2015 Nachtcross te Durler

Superweekend in de Ardennen

Een beperkte groep van onze rijders trok tijdens het Pinksterweekend naar onze Ardennen. Eerst stond de nachtcross van Durler op het programma. Onze kleine Ilan Heirwegh lijkt zijn draai helemaal te vinden tegen de Belgische toppers want op het GP-circuit kon Ilan een reeks op zijn naam zetten in de pikkedonker. Hij werd nog derde in de eindstand nadat hij de eerste reeks vanop de tweede rij had moeten starten. Thuisrijder Alain Voermans rijdt een moeilijke eerste reeks waarbij de AMPL-inters het contact met Alain niet mijden. Hij wordt op het einde van de eerste reeks dan ook van de sokken gereden en komt dan ook woedend het rennerspark binnen na de manche. De slotreeks bij kunstlicht wordt stukken beter want nu laat Alain zich niet meer doen en wordt hij erg knap zeventiende. Nog bete verging het Mark Boot want ook hij moest in de tweede rij starten daar deze race meetelde voor het AMPL-kampioenschap. Daarenboven had Mark tijdens de trainingen ook nog een steen op zijn neus gekregen waardoor die meteen begon op te zwellen. In de eerste reeks strijdt hij van de dertigste naar de zevende plaats en de finale die om 00.30 uur werd verreden leverde een mooie vijfde plaats op.

Result

 

Mark Boot 7+5=5

Alain Voermans 27+17=21

Ilan Heirwegh 6+1=3

Daags nadien trokken we dan naar Moresnet waar de familie Paridaens en Donny schmidt ons opwachtten. In totaal kwamen iets meer dan 700 rijders opdagen voor deze klassieker op een wondermooie omloop. Ilan Heirwegh zet zijn opmars gewoon verder en pakt nu zelfs de eindzege bij de 85 cc-klasse.Brent Paridaens wordt duidelijk mee getrokken door Ilan en wordt mooi elfde in een beresterk deelnemersveld. Voor andy Haesevoets loopt het deze maal iets minder. Het is de eerste ervaring met de 125 cc op een harde omloop en dat loopt nog niet perfect. Andy wordt deze maal vierde na een schuiver in de slotreeks.  Ook Timothy Paridaens vindt dit heuvelcircuit maar niets en hij heeft het moeilijk. Met een elfde plaats verliest Timo deze maal erg veel punten voor het kampioenschap.

Bij de veteranen worden enkele erg zware valpartijen genoteerd en Dirk Paridaens laat even de motor afslaan waardoor hij in de beide reeksen pas als derde over de finish komt. Door de vele valpartijen is dit echter voldoende om toch eindwinnaar te worden. De tweede zege is dus een feit.

Bij de inters staat Donny Schmidt aan de start tegen de wereldkampioen enduro Cedric Cremer en Europees kampioen Jilani Cambre. dat zijn dan ook de enige twee die in de gietende regen voor Donny kunnen blijven in de eerste reeks. De slotreeks wordt echter moeilijker want de omloop is nu helemaal droog en het gaat bijzonder snel. Donny start wel als derde maar moet op het einde toch het tempo laten zakken waardoor hij als zevende over de finish komt.

Result Moresnet

Ilan Heirwegh 2+1=1

Andy Haesevoets 3+5=4

Brent Paridaens 10+12=11

Timothy Paridaens 7+11=9

Dirk Paridaens 3+3=1

Donny Schmidt 3+7=5

 

GP VAN ENGELAND

In matterly Bassin is Matthias Van Roy er alweer in geslaagd om zich te plaatsen voor de Grand-Prix. Met een dertiende plaats plaatste hij zich rechtreeks maar in de reeksen liep het duidelijk moeilijker. Het werd een puntenloze rit maar er werd opnieuw een pak ervaring op gedaan wat de uiteindelijke doelstelling was van dit seizoen.

Mattias  Van Roy 31+35

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.