Racereports

09/10/2022 : BK finale te Lommel

Results Europese BENEDU cup

 

Mylan Rombaut 17+18=18

Jeremy De Kerpel 15+15=15

Brent Vandewalle 3+4=4 (Derde plaats BENEDU 2022)

Bryan Maes 2+3=2 (BENEDU kampioen 2022)

 

Results BK finale Lommel

Mark Boot 3+2=2 (Vice-kampioen van Belgie 2022)

Dylabn Mayne 10+DNS=11 (Vice-kampioen van Belgie 2022)

Maxime Colson 3+2=2 (Vice-kampioen van Belgie 2022)

Jeremy Coen 7+9=8 (Frans kampioen Nordt de France 2022 MX1)

Dailey Van de Ketterij 1+1=1   (Kampioen van Belgie 2022)

Bryan Maes 2+2=2 (Vice-kampioen van Belgie 2022)

Noa Fornier 1+2=2 (Kampioen van Belgie 2022)

Brent Van De Walle 2+1=1

Kenji Hendrikx 3+3=3 (Derde plaats BK Junioren)

Ricardo Hout 2+4=3 (vice-kampioen van Belgie 2022)

Troy Van De ketterij 10+9=10

Jeremy De Kerpel 3+3=3 (Derde plaats Frans kampioenschap Nord de France 2022)

Mylan Rombaut 6+2=3 (Derde plaats BK 65 cc mini)

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot. 

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen.