Racereports

17/05/2015 : BMB te Wuustwezel

Vier podiumplaatsen op karakter

Zoals ieder jaar is het bijzonder erg opletten op de Molenbergen in Wuustwezel. Ook nu weer werden tal van rijders uitgeschakeld door blessures. Gelukkig konden wij iedereen heelhuids mee naar huis nemen en pakten we zelfs een aantal podiumplaatsen. Vooral Keani Clement maakte een opmerkelijke come-back en lijkt klaar om zijn BK-positie nog gevoelig te verbeteren. Mark Boot en Jochem Walckiers kwamen geblesseerd terug van Rhenen maar alleen Mark Boot moesten te missen. Andy Haesevoets is nog te jong om te starten waardoor we twee rijders misten op de Molenbergen.

In de 85 cc-klasse bouwt Ilan Heirwegh verder aan zijn weg terug met een stijgend zelfvertrouwen. Helaas kent Ilan reeds pech in de trainingen en krijgt hij een lekke band in de slotreeks zodat zijn resultaat niet weergeeft wat hij verdiend had.

In de Seniorenklasse blijft Alain Voermans vooraan meedraaien. Tijdens de volledige dag rijdt Alain in de spits en wordt beloond met een derde plaats op het podium. Hij verstevigt ook zo zijn tweede plaats in de tussenstand van het BK. Niki Margetic rijdt op zijn thuisomloop maar Niki is niet te spreken over de omloop. Hij vindt het levensgevaarlijk en rijdt op safe. Hij eindigt dan ook op een tiende plaats.

Bij Junioren leek alles goed te gaan tijdens de trainingen maar in de eerste reeks gaat het fout met Lucas Derycke die ten val komt in de tweede bocht. Daarbij wordt zijn voorvork beschadigd en dient Lucas rustig zijn manche uit te rijden. Ook Keani Clement komt niet goed uit de start en komt na enkele meter reeds ten val. Hij stormt echter naar voren en wordt nog kwam vijfde. In de herneming doet Keani nog beter want nu wordt hij zelfs tweede en kan zo voor het eerst dit seizoen op het podium klimmen. In de MX1-klasse blijft Melvin Clarinval in de hoek zitten waar de klappen vallen. Melvin start ondanks de een meniscus-blessure en als een tegenstander ook nog eens zijn arm in het achterwiel van Melvin steekt, wordt Wuustwezel een slag in het water voor Melvin.

Bij de Nationalen was er nog eentje die met pech kampte. Donny Schmidt diende na twee ronden reeds het circuit te verlaten met een kapotte koppeling. In de herneming loopt het beter voor Donny die na een harde strijd een knappe vijfde pakt. En dan is er nog het verhaal van Jochem Walckiers die met een schouderblessure aan de start staat in Wuustwezel. Hij kan nauwelijks zijn arm optillen maar start toch op de Molenbergen. Jochem pakt met heel veel pijn een knappe derde plaats en redt zo zijn kampioenschap. Karakterboy die Jochem.

In de MX2-klasse staat Joni Coemans dus alleen aan de start en Joni heeft bijzonder veel karakter getoond. Onze Limburger start sterk en moet alleen Rik Pijnen laten voorbijgaan in een helse eerste reeks. Joni is echter bijzonder diep gegaan zodat we met zorgen aan de slotreeks moeten beginnen. Joni start nu nog beter want hij komt als derde tussen de WK-rijders uit het starthekken. Hij kan het tempo van de toppers een vijftal ronden volgen maar dan kraakt onze KTM-rijder. Hij wordt uiteindelijk nog mooi vierde waardoor hij een vierde podiumplaats pakt voor de club.

Tot slot stonden ook de EK-toppers in de 125 cc klasse aan de start. Matthias Van Roy mocht dus stevig aan de bak en reed stevig mee met deze toprijders. Matthias werd knap vierde in de beide reeksen op korte afstand van de EK-hardrijders. Hij mag dus met vertrouwen uitkijken naar de EK-proef van volgend weekend in Engeland. 

 

 

Results

Joni Coemans 2+4=3

Melvin Clarinval 6+8=8

Keani Clement 5+2=3

Lucas Derycke 13+7=10

Matthias Van Roy 4+4=4

Ilan Heirwegh 13+13=14

Donny Schmidt DNF+5=12

Jochem Walckiers 3+3=3

Alain Voermans 3+4=3

Niki Margetic 10+10=10

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.