Racereports

15/05/2022 : Twee weekjes oefenwedstrijden

Door de onderbreking van de kalender voor het BK, konden we even op adem komen en enkele oefenwedstrijden meepikken. Het eerste weekend trokken we naar Wontergem waar Noa Fornier zijn testing van de GAS GAS blijft verderzetten met een goed resultaat. Noa won nl. de beide reeksen bij de Junioren. Bryan Maes klom ook op het podium bij de Nationalen en deed dat de week erna nog eens over in Oostkamp waar hij zelfs een manche won. Mark Boot kende motorproblemen in Wontergem en kwam de motor testen in Oostkamp waar hij ook al op het podium landde.

Onze Waaltjes trokken naar Frankrijk waar Max Colson de wedstrijd won in Aibes en Nathan Denuit er op een derde plaats landde bij de Beloften. Niet slecht dus voor enkele oefenraces. Intussen zijn Kristof Van Vaerenbergh en Jochem Walckiers zich ook al aan het klaarstomen voor hun come-back en reed Mylan Rombaut ook alweer zijn eerste wedstrijdmeters. Nu nog Kenji Hendrikx recupereren en eindelijke lijken we weer op full force te komen.

Volgende week wordt een drukke week met donderdag de BK-clash in Axel en op zondag de echte klassieker op het domein van Amc Dworp in Kester-Gooik.

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap.