Volgende races


EK kampioenschap IMBA Koningshooikt

26/06/2022 : MCLB te EEKLO

02/07/2022 : BK te Koningshooikt

10/07/2022 : MCLB te Wachtebeke

10/07/2022 : FFM te Rozoy

14/07/2022 : FFM te Le Quesnoy

16/07/2022 : MCLB te Tessenderlo

Racereports

28/03/2022 : Race in Blargies en Wachtebeke

Vorig weekend moesten we ons voor het eerst in tweeën splitsen want het Franse kampioenschap ging van start in Blargies terwijl de andere rijders een voorbereidingswedstrijd reden in Wachtebeke.

In Blargies werd het een ware walk-over van onze Jeremy Coen want de nieuwkomer in het team domineerde de beide reeksen met sprekend gemak. Telkens won hij met overmacht de reeksen waardoor hij ook de eerste leider is in het kampioenschap. Ook Jeremy De Kerpel was in Blargies en kreeg meteen een harde steen op zijn keel gelanceerd. Even zat onze jeugdtopper zonder adem maar reed dan toch nog naar een mooie vierde plaats.

Dan maar naar België waar de VMCF-federatie ons uitnodigde in Wachtebeke. Na een bijzonder moeilijke training met ontzettend veel stof, greep de organisatie in en werd de omloop professioneel gesproeid met de hulp van onze Mark Boot. Zelden lag de omloop er zo perfect bij want het werd een vlekkeloze organisatie op de Mendonkdreef. Bij de Beloften stond Bo Desbonnet aan de start en Bo begint duidelijk zijn leerperiode achter de rug te hebben. Hij is niet meer uit de top tien weg te branden. Met een negende en een achtste plaats blijft Bo ons verbazen. 

Over naar Junioren en daar hebben onze mannen alle monden laten openvallen. Dat Noa Fornier een sterke voorbereiding achter de rug heeft, wisten we al maar de piepjonge Junioren zou in Wachtebeke de beide reeksen met overmacht weten te winnen. Meteen de tweede zege van het weekend nadat Jeremy Coen in Fr was toegeslagen. Ook Troy Van De Ketterij laat zich zien en rijdt zomaar naar een derde plaats in de slotreeks. Hij wordt vijfde in de eindstand. In de MX1-klasse staat Ricardo Hout wellicht geprikkeld aan de start want onze Noorderbuur pakt de eerste manche en bevestigt na de pauze met een tweede plaats. De eerste eindzege voor Ricardo Hout is meteen een feit. Zege nummer drie is dus binnen.

Opnieuw een stapje hoger vinden we Bryan Maes en Dailey Van De Ketterij bij de Nationalen. Dailey Van De Ketterij maakt het zichzelf moeilijk door tweemaal de start te missen. Na een helse inhaalrace wordt Dailey uiteindelijk nog mooi derde. Ook Bryan Maes rijdt sterk maar maakt net 1 foutje teveel. Hij pakt een tweede plaats nadat hij als leider onderuitgleed.

Bij de inters zijn onze twee toppers nog onder stoom aan het komen al gaf Mark Boot reeds een beresterke indruk. MArk ging het duel aan met Stijn Verstrepen en Pako Destercq en vooral in de slotreeks leek de strijd verre van beslecht tot een lekke band roet in het eten kwam gooien. Zo moest Mark Boot tevreden zijn met een derde plaats. Dylan Mayne is intussen hard aan het werk met Dean om de juiste afstelling te vinden en dat er nog wat werk aan is, is uiteraard normaal. Dylan tikte als tiende aan in Wachtbeke.

 

Volgend weekend nemen onze belgische rijders even een weekendje rust terwijl de Fransosen aan het werk moeten op het GP-circuit van Plomion.

 

Results

Jeremy De Kerpel 5+3=4

Bo Desbonnet 9+8=8

Troy van De Ketterij 7+3=5

Noa Fornier 1+1=1

Ricardo Hout 1+2=1

Bryan Maes 3+2=2

Dailey Van De Ketterij 2+3=3

Mark Boot 2+3=3

Dylan Mayne 9+11=10

Jeremy Coen 1+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap.