Racereports

19/09/2021 : Superweekend op de Mendonk

Voor de gelegenheid konden we nog eens aan de slag in eigen streek want de VMCF-federatie trok naar de Mendonkdreef in Wachtebeke. Eén van onze lievelingscircuits en dat liet zich ook zien in de resulaten. Nochtans begon het weekend slecht met een zware val in Helecine van Dylan Mayne. Dylan werd meteen opgenomen in het ziekenhuis waar de getroffen schouder ook geopereerd zal worden. Einde seizoen dus voor Dylan maar gelukkig werd de rest van het weekend beter.

Mark Boot moest tot het uiterste gaan bij de inters maar hij pakte toch de zege via een dubbele reekszege in de MX1-klasse. Kristof Van Vaerenbergh kon niet achterblijven en deed hetzelfde in de MX2-klasse voor de neus van onze Maxime Colson. Onze drie inters dus allemaal op het hoogste schavotje. Bij de Junioren was er opnieuw een blauwe trui vooraan want Kenji Hendrikx pakte uit met een dubbele reekszege in de MX2-klasse. Ook Ricardo Hout wist een reeks te winnen maar in de slotreeks ging het verkeerd waardoor hij als derde naar het podium kon ipv als winnaar.

Bij de Beloften stond onze "stagair" Bo Desbonnet aan de start en Bo deed het schitterend. Hij werd zelfs knap zevende waardoor hij zijn eerste top tien notering uit zijn nog jonge loopbaan liet optekenen. De allesjongste van de bende, Brent Van De Walle moest dan weer naar het springcircuit van Clastres om zijn titel te pakken bij de miniemen in Frankrijk. Het gips ging weer even van de pols en via een vijfde plaats, kon Brent zijn eerste titel in de motorcross vieren nadat hij al eerder succesvol was in de BMX. Volgende weekend is er nog maar eens een dubbel programma waarbij enkele van onze rijders aantreden in Baisieux voor het nevenprogramma van de coupe d'avenir en de anderen richting Wambeek trekken.

Results

 

Brent Van De Walle 5+4=4

Bo Desbonnet 7+8=7

Ricardo Hout 1+5=3

Kenji Hendrikx 1+1=1

Maxime Colson 2+2=2

Kristof Van Vaerenbergh 1+1=1

Mark Boot 1+1=1 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap. 

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.