Racereports

27/08/2021 : Landen en Wachtebeke

Weekendje om te vergeten

 

We hebben nog niet veel pechweekends gehad dit seizoen met schitterende resultaten maar de laatste race van Augustus gaan we toch niet met gouden letters inschrijven. Het begon nochtans leuk met Brent Van De Walle die op zaterdag tweede werd en op zondag gewoonweg het volledige peloton in de pan hakte. Meteen een zege dus in Landen en Kenji Hendrikx zou er nog eentje bij doen bij de Junioren. Twee zeges al meteen dus hadden we vertrouwen voor de rest van het weekend. De rest van onze rijders zaten in Wachtebeke en daar kwamen we de pechduivel tegen. Eerst begon het nog leuk want Bo Desbonnet blijft verbazen daar alweer tweemaal in de punten te rijden bij de Beloften.

Noa fornier deed het zelfs nog beter want hij moest enkel twee gastrijders voorlaten bij de Junioren en reed met 125 cc motor naar een derde plaats maar voor de rest liep het dus fout. Ricardo Hout leek op weg naar een reekszege maar moest in de laatste ronde zijn leiding afgeven. De slotreeks werd een gokspel in de regen en daarin werd Ricardo wel nog mooi vijfde wat onvoldoende was voor het podium. Onze Fransman Kevin Manege had zelden in zijn leven dergelijk sporen gezien zoals in Wachtebeke en de Husky rijder raakte dan ook kant noch wal bij de Nationalen. Bij de inters stonden de zenuwen gespannen want de MCLB-rijders reden voor het kampioenschap en dat liet zich tijdens de race merken met erg veel contact tussen de rijders en een bijzonder agressieve rijstijl van sommigen. Maxime Colson houdt wel van een robbertje smal dunk the funk en leek op weg naar de tweede plaats tot zijn koppeling de geest gaf. Mark Boot voelde zich minder op zijn gemak in deze race waar de regen ook nog eens met bakken naar beneden kwam waardoor hij het op een trainingsdagje hield.

Results

Bo Desbonnet 16+17=17

Kenji Hendrikx 1+1=1 (Landen)

Brent Van De Walle 1+2=2

Brent Van De Walle 1+1=1 (Landen)

Noa Fornier 4+3=3

Ricardou Hout 2+5=4

Kevin Manege 7+6=7

Maxime Colson 2+5=4

Mark Boot 15+5=6

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap. 

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.