Racereports

05/09/2021 : ST-Just en Kersbeek

Geslaagd heroptreden van Bryan Maes

We kregen opnieuw een dubbel weekend voor de kiezen. Onze Franse delegatie vertrok voor de grootste verplaatsing naar St-Just en Chaussee waar het bij de eerste training al meteen grondig fout ging voor Brent Van De Walle. Onze 85 cc-er kwam te kort op een trippel jump en brak hierbij zijn pols. Toch zou Brent nog de chronotraining en de twee reeksen rijden en pakte er zelfs nog een zevende plaats vooraleer hij in het gips werd gestopt. Taaie vent dus.

In de 125 cc-klasse stond er een een pak Frans talent aan de start met enkele nationale toppers maar daar trok onze Noa Fornier zich niets van aan. Noa reed naar een super vierde plaats en kreeg het pas in de laatste rondes moeilijk tegen de toppers uit zijn klasse. Wellicht de beste wedstrijd van onze Belgische Fransoos.

In de MX2 zou het een bijzonder zenuwachtige dag worden. Na een vlotte vrije training, liep het fout voor klassementsleider Kristof Van Vaerenbergh die wij de chrono in de omheining dook. Stoffel kon zo maar 1 ronde tegen de klok rijden maar klaarde de klus toch prima als vierde. Ook Maxime Colson plaatste zich in de kopgroep en stuurde zijn Technicross Husky naar een elfde plaats. In de eerste manche vloog Kristof Van Vaerenbergh meteen naar voren maar de aanwezigheid van ondermeer GP-rijder Thibault Maupin zorgde voor een verschroeiend tempo. Stoffel diende halverwege dan ook gas te minderen en zijn plaats in de spits werd overgenomen door Maxime Colson. Mad Max reed zomaar naar een derde plaats en leek op het einde nog aan te sluiten met de leiders toen een gedubbeld rijder er anders over besliste. De arme man maakte een grondig fout toen hij net werd gedubbeld door Maxime Colson en reed onze topper de omheining in. Het werd zo een elfde plaats ipv een mooie derde plaats. Kristof Van Vaerenbergh verloor in de laatste ronde nog een plaatsje aan Arnaud Herinne en eindigde wel knap vierde. In de slotreeks kregen we een kopstart voor Kristof Van Vaerenbergh die lange tijd Maupin aan de praat hield maar dan brak de veer. Eerst kwam Antoine Fondu naar een tweede plaats en in de allerlaatste bocht hinderde alweer een gedubbeld rijder de koplopers waardoor Herinne nog maar eens voor Stoffel raakte. OPnieuw een vierde plaats dus voor Kristof die nog één puntje voorsprong heeft in het kampioenschap dat volgend weekend eindigt in Conde sur l Escaut. Maxime Colson was na zijn tumulteuze eerste manche niet meer geconcentreerd te krijgen en eindigde na een moeilijke manche als elfde.

De rest van onze mannen trokken onder aanvoering van manager ad interim Nico Martin naar Kersbeek waar alle ogen gericht waren op de heroptredende Bryan Maes. Maeske miste zijn rentree niet en won de beide reeksen bij de Nationalen. Ook Mark Boot voelde zich opnieuw op zijn gemakje en pakte een dubbele zege na een mooie strijd met oude gekende David Foguenne. Ook Kenji Hendrikx leek op weg naar de zege. De eerste manche werd knap gewonnen ondanks een haperende koppeling in de laatste ronde. In de slotreeks liep het echter mis want Kenji diende zich zo hard vast te klampen aan zijn Yamaha dat het vel volledig van zijn handen verdween waardoor hij tot opgave werd gedwongen. Onze support-rijder Bo Desbonnet trok dan weer naar Wachtebeke waar hij mooi achttiende werd.

Volgend weekend opnieuw een dubbel weekend met de finale van het Franse kampioenschap in conde sur L escaut en een nationale wedstrijd voor de overige rijders in Lichtervelde

Results

Mark Boot 1+1=1

Bryan Maes 1+1=1

Kenji Hendrikx 1+DNF=4

Brent Van De Walle 7+6=7

Noa Fornier 4+4=4

Maxime Colson 11+11=10

Kristof Van Vaerenbergh 4+4=5

Bo Desbonnet 17+19=18

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap. 

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.