Racereports

22/08/2021 : Opnieuw een weekendje blubber

Het kan echt niet op dit seizoen want alweer werden we geconfronteerd met overvloedige regenval waardoor de omloop van Borgloon een echt modderbad werd. We verkozen dan ook na één manche de matten op te rollen en richting huiswaarts te keren. Alleen Brent Van De Walle en Maxime Colson besloten om toch te rijden en pakten meteen ook een dubbele zege in hun categorie.

Op vrijdag was er nog een nachtcross in Borgloon en daar kon wel in droge omstandigheden gereden worden. Mark Boot pakt de zege in de MX1-klasse maar in de superfinale blijft hij steken op een tweede plaats achter een prima rijdende Matteo Puffet. Maxime Colson pakt de zege in de MX2-klasse. Kenji Hendrikx wint de beide reeksen bij de Junioren terwijl Ricardo Hout knap tweede wordt in de Junior MX1-klasse.

Brent Van De Walle trok dan weer naar Kampenhout en werd er mooi tweede in de 85 cc-klasse. Bij de mountainbikes ook al een Mikkola-rijder op het podium want Donny Schmidt pakt er de zege. Tot slot trok Kristof Van Vaerenbergh naar het Franse Isbergues voor de nachtcross. Stoffel wint er de kwalificaties en wordt tweede in de finale. Een pak podiumplaatsen maar toch een weekendje in mineur vanwege de vele modder die langzaam maar zeker de humeurbaremeter onder nul laat zakken. Op naar volgend weekend. The place to be, Landen.

 

Results

Brent Van De Walle 2+2=2 (Kampenhout)

Donny Schmidt 1 (MTB te Kampenhout)

Brent Van DE walle 1+1=1 (Borgloon)

Kenji Hendrikx 1+1=1

Mark Boot 2+1=1 (Superfinale 2)

Ricardo Hout 3+2=2

Maxime Colson 1+2=1 (Nachtcross)

Maxime Colson 1+1=1

Kristof Van Vaerenbergh 1+1+2=2 (Isbergues)

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap. 

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.