Racereports

15/08/2021 : MX te Attenhove

Winst en leed aan de Kapelweg

 

Eindelijk lijkt ook de VMCF-federatie onder stoom te komen want de organisatie in Attenhove mocht gezien worden. Een beresterke organisator won het pleit van de weergoden die op woensdag de omloop nog volledig onder water had gezet en dus konden we rijden. Brent Van De Walle was er niet bij want die moest in Balen onze kleuren verdedigen. Na een prima eerste manche, kwam Brent even ten val in de slotreeks en dat was in dit deelnemersveld fataal uiteraard. Toch sleepte Brent nog een mooie 8 en 12de plaats uit de brand.

Behalve de broers Van De Ketterij (in het buitenland voor het werk) was iedereen present in de tuin van Yvo Godfremont. Onze stagair Bo Desbonnet verscheen zelfs in het verre Limburg op het appel en deed het verre van slecht. Bo startte bij de Beloften die met 51 waren komen opdagen. Het starten in zo'n pak lukt nog niet maar dan slaat de motor aan van onze belofte. Hij rijdt zomaar vlotjes de top vijftien binnen en pakt zelfs een onverhoopte zevende plaats bij de Beloften. 

De trend was meteen gezet want ook bij de Junioren gaan we rustig verder op ons elan. Noa Fornier zet zijn 125 cc-motorke bij de Junioren op een geweldige tweede plaats terwijl Kenji Hendrikx in zijn wiel volgde. Dubbel podium dus voor onze mannen bij de Junioren en daar deed ons MX1-rijder nog een schepje bovenop. Ricardo Hout heeft het moeilijk in de eerste manche en komt even ten val waardoor hij vierde wordt maar na de pauze neemt Ricardo meteen revanche. Een klinkende reekszege wordt zijn deel zodat ook hij mee op het podium mag klimmen. Minder goed nieuws dan weer bij onze Nationalen waarbij Bryan Maes in de eerste ronden tegen de grond gaat en met een schouderblessure richting ziekenhuis dient te trekken. Kevin Manege verdedigt dan maar onze kleuren en onze Fransoos wint de beide reeksen in Attenhove. Podium nummer vier dus is binnen. Bij de inters mogen we dromen want na een halve reeks rijdt Mark Boot aan de leiding voor Dylan Mayne. Het wordt echter geen dubbelslag want Dylan kan zijn superreeks niet tot het einde volhouden maar wordt wel super vijfde. Mark Boot wint vlotjes de beide reeksen in de koninginneklasse waardoor podium nummer 5 op de tabellen staat. Dylan Mayne wordt nog de pechvogel daar hij in de slotreeks tijdens het rijden plots een schok in de schouder krijgt. Het verdict is hard voor onze jonge inter want zijn schouder ligt onbegrijpelijk uit de kom waardoor enkele weken inactiviteit zich opdringen. In de MX2-klasse knokken de jarige Maxime Colson en Kristof Van Vaerenbergh mee voor de zege maar een handblessure voor Stoffel en een minderde eerste manche van Max laat ze strandden op een tweede en derde plaats. Met zeven podiumplaatsen waaronder twee zege kunnen we zeker met een tevreden gevoel huiswaarts keren en ons voorbereiden op de volgende opdracht in Borgloon.

 

 

Results

Brent Van De Walle 12+8 (Balen)

Bo Desbonnet 16+14 = 8

Kenji Hendrikx 3+3=3

Noa Fornier 2+2=2

Ricardo Hout 4+1=2

Bryan Maes DNF+DNS

Kevin Manege 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Maxime Colson 3+2=3

Kristof Van Vaerenbergh 2+3=2

Dylan Mayne 5+DNF=14

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap. 

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.