Racereports

20/09/2020 : MON te Boekel

Lastig weekendje

 

Dat de Nederlandse wedstrijden bij de MON zeker geen makkie zouden worden, wisten we reeds vooraf. De zware zandomlopen zijn zeker niet onze favorietenen dat wordt week na week intussen bevestigd. Toch blijven onze mannen stevig doorbijten en lijkt het telkens beter te lopen. Dit weekend kende we zeker geen superweekendje want Maxime Colson blesseerde zich reeds thuis waardoor Max voor de rest van het seizoen out is. Hij wordt dinsdag aan de getroffen schouder geopereerd.

Wie ook op de tafel ligt, is onze Marnick Lagrou. In Boekel zouden we een laatste test doen voordat hij vertrok naar Matova in Italie voor de EK-proef maar het liep verkeerd. Bij een harde botsing met een tegenstander werd Marnick met een armblessure afgevoerd. Later zou worden vastgesteld datde ligamenten van de schouder afgerukt zijn waardoor ook hij deze week nog onder mes moet. Op zaterdag gingen enkele van onze mannen een voorbereidingswedstrijdje rijden op het harde circuit van Wemeldinge. Kristof Van Vaerenbergh ging er loeiend hard onderuit en in deze valpartij werd ook Dailey Van De ketterij betrokken. Kristof kwam er met een kapotte motor vanaf maar Dailey werd geraakt aan de schouder. Een scheurtje in de armpees zorgde voor een langere gedwongen inactiviteit voor Daily.

Over dan maar naar beter nieuws en dat kwam er van Mark Boot. In Boekel stonden een pak toppers aan de start maar Mark pikte toch een mooie vierde plaats weg waardoor hij aan de leiding blijft in het Nederlandse kampioenschap. Dylan Mayne blijft dan weer vechten tegen het zand maar ons Waaltje komt steeds dichter bij de punten. Deze maal zal hij net in de top twintig tussen alle zandhazen.

Bij de Nationalen kwam Kevin Manege nog maar eens ten val in de eerste ronde. Een remonte van de 42ste naar de elfde plaats was indrukwekkend maar zorgde voor een gefrustreerde Kevin na de finish. In de 125 cc-klasse hadden we voor het eerst drie rijders actief maar na 100 meter waren we al Noa Fornier kwijt. Onze jonge Franse belofte zag zijn motor in de prak gaan waardoor zijn manche er meteen op zat. Bryan Maes ging er dan weer tweemaal bij liggen maar reed toch knap naar een vijfde plaats. Ook Kenji Hendrikx bijt intussen op zijn tanden en werd meteen beloond met een negende plaats.

Results

Bryan Maes 5+6=5

Noa Fornier DNF+8=15

Kenji Hendrikx 11+7=9

Kevin Manege 20+11=13

Mark Boot 6+2=4

Dylan Mayne 20+18=19

Kristof Van Vaerenbergh 3 (Wemeldinge-NL)

Marnick LAgrou DNF+DNS

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.