Racereports

13/09/2020 : Condé sur L'escaut en Overloon

Twee maal podium in moeilijk weekend

 

De Mikkola-rijders zijn steeds specialisten geweest van de harde omlopen maar door de Corona-problemen zijn we verplicht aan te treden in Nederland waar uiteraard de ene zandbak na de andere op het programma staat. Het siert onze rijders dan ook dat ze blijven volhouden en blijven in het zand ploeteren om de sponsors toch wat return te geven in dit moeilijk seizoen. Ondanks de zware omstandigheden werd het toch een goed weekend met een eerste interzege voor Mark Boot en Kristof Van Vaerenbergh die tweede werd bij de inters MX2 in Condé sur l Escaut.

Mark Boot en Dylan Mayne waren de starters bij de inters 500 cc in Overloon. Zoals gezegd pakte Mark ondanks een nukkige koppeling in de eerste manche een mooie eindoverwinning. Dylan Mayne worstelt met het zand van Overloon en pakt op karakter toch nog een 20ste plaats. In de MX2-klasse krijgt Maxime Colson met hetzelfde fenomeen te maken want ook hij kust meermaals het Overloonse zand. Marnick Lagrou begint zich beter aan te passen want hij nadert snel de top tien bij de inters MX2.

In de Nationalenklasse lijkt onze Fransoos Kevin Manege zich ook al aan te passen. Alsof hij in Duinkerke aan het racen was, pakte hij zijn eerste top tien notering en hield alleen een val in de slotreeks hem van een knalprestatie. De verwachtingen stijgen dan ook voor volgend weekend in Boekel.

In de 125 cc-klasse gingen Kenji Hendrikx en Bryan Maes beiden in het begin van de manche in de fout maar onze twee jonkies knalden vlotjes terug de top tien binnen. Voor Kenji een megastap voorwaarts na de eerste wedstrij van vorige week en Bryan hoopt volgend weekend het geluk eens aan zijn zijde te hebben waardoor een top vijf zeker mogelijk is.

In Halle waren de beste 85 cc-ers van de lage landen verenigd en dus was ook onze Brent Van De Walle aanwezig. Na enkele kleine valpartijen tikte Brent als achtentwingste aan op het GP-circuit.

Over dan naar Frankrijk waar de finale van het kampioenschap gepland stond. Noa Fornier leek op weg naar een tweede plaats tot de KTM plots rare trekjes vertoonde. Het werd een zevende plaats en dus werd de reserve-motor bovengehaald voor de slotreeks. Noa haalde alles eruit wat er in de motor zat en pakte na een slechte start nog een mooie achtste plaats. Kristof Van Vaerenbergh begon als vierde in het kampioenschap aan deze laatste proef. Stoffel pakte tweemaal de kopstart ondanks de onderlinge afspraken van de Fransen. Hij werd tweemaal tweede achter elite-rijder Simon Depoers en sneuvelde zo op vier punten van de zege in het kampioenschap. 

 

 

Results

Noa Fornier 7+8=8

Kristof Van Vaerenbergh 2+2=2

Bryan Maes 9+6=7

Kenji Hendrikx 9+10=10

Kevin Manege 9+16=13

Mark Boot 2+1=1

Maxime Colson 25+25=25

Marnick Lagrou 13+11=11

Dylan Mayne 20+20=20

Brent Van De Walle 24+31=28 (ONK te Halle)

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.