Racereports

08/09/2020 : NK te Horst

Het zwaarste circuit van Nederland ligt in Horst en de omloop deed opnieuw zijn reputatie alle eer aan. Loodzware zandkuilen zorgden voor een echte aanslag op de concentratie en de conditie. We trokken met een ruime delegatie naar midden Nederland voor deze opdracht.

Op Zaterdag waren Mark Boot, Dailey Van De Ketterij en Bryan Maes zich al gaan opwarmen op de omloop van Vlissingen waar een wedstrijdje voor het OZK werd verreden. Mark Boot won vlot de 500 cc-klasse terwijl Dailey Van De Ketterij de tweede plaats pakte in de MX2-klasse. Bryan Maes werd mooi vijfde zodat het vertrouwen er was voor de zondagwedstrijd in Horst.

In de 125 cc klasse kregen we het eerste optreden van Kenji Hendrikx en Kenji is zeker geen zandpiloot. Hij stond dus voor een loodzware opdracht en het werd nog moeilijker nadat hij in de eerste ronde maar liefst tweemaal tegen de grond ging. Hij zou puur op karakter toch nog een elfde plaats scoren. Ook Bryan Maes ging in de eerste manche in de fout maar dan zette onze kleine stormer het gas open. Bryan reed zomaar naar een schitterende vijfde plaats zodat zijn opmars verder blijft gaan. 

Over dan naar de inters waar maar liefst 51 starters aan het starthekken verschenen. Mark Boot start tweemaal bijzonder goed maar kan zijn ritem in de eerste reeks niet vinden. Toch beperkt hij de schade als zevende. De slotreeks werd echter veel beter want hij pakt nu een derde plaats op enkele seconden van de tweede rijder. Ook in het zand lijkt het nu te lukken op de 450 cc-motor.  Terug van weggeweest is Jochen Walckiers. Zonder wedstrijdritme staat Jochen aan de start en rijdt complexloos naar een elfde plaats tussen de inters. Nooit weggeweest blijkbaar. Ook Dylan Mayne staat aan de start maar dylan is geen zandrijder en zal het nooit worden. Dapper vecht hij zich naar de negentiende plaats voor de neus van onze Fransoos Kevin Manege die zijn ogen uitkeek op de zandbak van Horst. 

In de MX2-klasse is Marnick Lagrou druk aan het bouwen aan zijn conditie en in Horst konden we reeds een eerste flits zien van onze KTM-rijder. Marnick kon in de slotreeks een vijftal ronden lang de leiding pakken maar moest dan gas minderen. Hij zou uitgeteld als negende eindigen. Deze week worden er uitgebreide doktertesten doorgevoerd om de oorzaak van de inzinking te vinden zodat we vol vertrouwen de komende opdrachten kunnen aanpakken. Maxime Colson betaalt leergeld in zijn eerste echte interseizoen. Max bijt op zijn tanden en tikt als 24ste aan.

Onze kleine Brent Van de Walle is dan weer aan het werk in Nederpeelt. Hij wint er schitterend de zaterdageditie en wordt mooi zesde op zondag zodat ook hij een knap weekend afwerkt. 

 

Results

Vlissingen

Mark Boot 1+1=1

Dailey Van De Ketterij 2+2=2

Bryan Maes 5+6=5

Horst

Mark Boot +3=4

Dylan Mayne 20+14=19

Kevin Manege 18+21=20

Jochen Walckiers 14+11=11

Marnic Lagrou 12+7=9

Maxime Colson 23+24=24

Kenji Hendrikx 13+11=11

Bryan Maes 5+4=5

Nederpeelt

Brent Van De Walle 2+1=1 (zaterdag)

Brent VAn De Walle 5+6=6 (zondag)

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.