Racereports

30/08/2020 : Gesplit weekend in Nederland en Frankrijk

Het seizoen komt nu goed en wel op gang en zoals verwacht krijgen we dus te maken met dubbele boekingen. Een deel van het team ging op verkenning bij de Nederlandse MON-federatie, een ander deel reed in Frankrijk in Maricourt en Brent Van De Walle knokte zich naar een kwalificatie in het Nederlandse kampioenschap in Boekel. We wisten dus wat gedaan dit weekend en de telefoonrekening zal dan ook in verhouding hoog zijn, vrezen we.

Brent Van De Walle kwalificeerde zich in Boekel voor het ONK maar punten pakken zat er voorlopig nog niet in. Een valpartij op dit niveau wordt meteen afgestraft maar Brent reed toch van een veertigste plaats naar de 25ste stek terug want het beste laat vermoeden voor de toekomst van onze kleine stormer.

Onze andere mini-moy is intussen groot aan het worden want Bryan Maes pakte een reekszege in het Nederlandse Geldermalsen in de 125 cc-klasse. Bryan wisselde een derde plaats af met een reekszege en mocht zo als tweede op het eindpodium verschijnen. Alweer een podiumplaats dus op zijn Technicross-Husky. Maxime Colson blijft ook al verbazen want Max is pas zijn derde competitieseizoen bezig en reed zomaar naar een twaalfde plaats bij de inters MX2. Vooral zijn slotreeks was beresterk en we hopen dan ook dat hij zijn seizoen kan uitmaken want Max moet vrijdag naar de dokter met een zwaar gehavende schouder waarbij een operatie zich lijkt op te dringen. Pechvogel in Geldermalsen bleek Marnick Lagrou te zijn want na een slechte eerste reeks, kwam Marnick super voor de dag na de pauze. Een kopstartje en dan gas geven maar helaas gaf de KTM op twee ronden voor het einde de geest toen hij nog steeds als tweede MX2-er aan het rondvliegen was.

In de koninginneklasse stond Mark Boot aan de start en reeds na een halve ronde mochten we de zegeambities opbergen want Mark kwam op de slibberige baan ten val toen hij onvrijwillig werd aangetikt. Met een 40 seconden achterstand startte hij dan toch aan de manche en zou mirakelgewijs nog als zesde over de finish komen. In de slotreeks reed Mark de tegenstand op een hoopje en reed van de tweede ronde probleemloos naar de zege. Dit leverde hem nog een derde plaats op in de eindstand.

En dan naar het Zuiden want in het Franse departement van Somme de race in Maricourt op het programma stond. Een ongelooflijk circuit werd ons aangeboden maar ook een pak regen. Het zou een race worden van overleven en letterlijk niet verdrinken. In de 125 cc-klasse stond Noa Fornier hypergemotiveerd aan de start maar reeds in de eerste ronde werd onze belofte omver gekegeld. Als een ontketende ging hij in de achtervolging en twintig minuten en twee valpartijen later zou hij als zeventiende over de finish komen. In de slotreeks liep wel alles naar wens en Noa tikte verdiend als vijfde aan.

Kristof Van Vaerenbergh kwam als leider naar Maricourt maar modder rijden is met zijn lenzen geen favoriete bezigheid van onze Aalstenaar. Toch kwalificeerde hij zich vlot maar dan gingen de hemelsluizen helemaal open. Met een nukkige motor en water die tot in de laarzen liep pakte Stoffel een zesde en een negende plaats waardoor hij zich in de kopgroep van het kampioenschap kon handhaven. Opdracht volbracht dus.

 

Results

Brent Van De Walle 29+25=26

Noa Fornier 17+5=11

Bryan Maes 3+1=2

Maxime Colson 13+9=12

Mark Boot 6+1=3

Kristof Van Vaerenbergh 6+9=7

Marnick Lagrou 8+DNF

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.