Racereports

23/02/2020 : Meteen twee BK-leiders in de rangen

We kregen dit jaar een vrij droge winter maar eens de wedstrijden opnieuw beginnen, moet het natuurlijk beginnen regenen. Het GP-circuit van Lommel lag er dan ook compleet verzopen bij en ondanks de inspanningen van de club, kon men niets anders dan na 1 manche op zondag de handdoek werpen. De jeugd reed op zaterdag en dat was nog niet verkeerd want de omloop was zwaar maar doenbaar en bij de 85 cc was bijna de helft van de EK-rijders komen opdagen. Onze rijders maakten tevens kennis met onze nieuwste aanwinst want Ex-GP rijder Brick Schelfaut werd als pilotenbegeleider van het team voorgesteld. 

De jongste deelnemer stond in zijn Mikkola-truitje te glunderen.  Onze Brent Van De Walle maakte op zijn elf jaar zijn internationaal debuut en deed het ondanks een nukkige motor niet verkeerd. Tussen de big boys eindigde hij de dag als veertiende na een vijftiende en een zeventiende plaats in de manches. Brent was bijzonder ontgoocheld over zijn resultaat ondanks zijn prima rijden. Sportkarakter zeker.

Op zondag vonden we een echt waterballet terug. De regen kwam met pakken uit de hemel en van een normale wedstrijd was geen sprake. Vele rijders pakten de motor niet uit en Kristof Van Vaerenbergh en Kevin Manege bleken nog te veel last van de blessures van vorig jaar waardoor we met zeven rijders aan de start verschenen. Bij de Beloften was het meteen bingo want Bryan Maes startte keurig in de spits en reed zomaar naar een onwaarschijnlijke tweede plaats waardoor hij de beste in zijn klasse werd en meteen ook de eerste BK-leider. Ook Noa Fornier is erbij maar ons Waaltje komt ten val in de start. Zonder modderbril begint hij aan zijn opdracht en rijdt van de 32ste naar de elfde plaats aan de finishvlag.

Over dan naar de Junioren waar alleen Wouter Dormont de start nam. Onze tweetakter zette de snelste tijd neer maar krijgt dan last van opgepompte armen en duikt in de laatste ronde zelfs de beek in. Meteen weg een mooie kans om de tegenstand in Lommel reeds op achterstand te plaatsen want het tempo zat er duidelijk in. Bij de Nationalen MX2 lieten onze mannen ook mooie dingen zien. Dailey Van De Ketterij is duidelijk geen fan van deze modderboel maar eindigt toch mooi als vijfde in zijn klasse. Onze Nieuwkomer Maxime Colson zorgt al helemaal voor een verrassing want onze Waalse rijder wordt tegen de verwachtingen in mooi derde bij de Nationalen na een valpartij in de eerste ronde. In de MX1-klasse rijdt Dylan Mayne de tegenstand volledig in de vernieling. De Husky-rijder wordt zelfs mooi twaalfde algemeen tussen de inters maar pakt wel de BK-leiding bij de Nationalen MX1.

Bij de inters staat een pak EK-rijders aan de start en zelfs enkele WK-piloten maar Marnick Lagrou kan na enkele ronde toch zijn draai vinden en komt zo na een rampzalige start toch terug van de 32ste plaats naar plek zestien waardoor hij een pak Belgische concurrenten achter zich kan houden.

 

Volgende afspraak over twee weken voor de EK-proef in Valkenswaard terwijl de andere rijders aan de slag gaan op de openingsproef van de VMCF-federatie in Assenede.

 

Results

Brent Van De Walle 15+17=14

Bryan Maes 2 (1ste 125 cc)

Noa Fornier 11

Wouter Dormont 11 (5de MX2)

Maxime Colson 26 (3de nationaal)

Dailey Van De Ketterij 28 (5de nationaal)

Dylan Mayne 16 (1ste nationaal)

Marnick Lagrou 16

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.