Racereports

22/03/2015 BK te Moerbeke

Vier podiumplaatsen en twee BK-leiders 

 

Velen hebben hun ogen uitgekeken toen ze in Moerbeke-Waas aankwamen want Amc.Scheldeland had op een minimale oppervlakte een BK-circuit neergepoot. Het was dan ook duidelijk dat de start hier bijzonder belangrijk zou worden en dat iedereen op 1 lijn zou gaan rijden. De omloop werd dan ook loodzwaar en enorme putten en de zijspannen zorgden er ook nog voor dat alle jumps er erg moeilijk kwamen bij te liggen. Dit zijn omstandigheden die wij bij de amateurfederaties regelmatig tegenkwamen en dat werd meteen ons voordeel. Het werd voor de meesten dan ook een succesvol weekend.

Onze allerkleinsten zijn allebei van de partij en Ilan Heirwegh neemt een vliegende start. Hij rijdt zomaar naar de tweede plaats maar dan gaat fout voor onze kleine man. Hij maakt een enorme duik en valt terug naar de achterste gelederen. Andy Haesevoets doet het omgekeerd want hij mist zijn start maar rijdt toch naar een mooie zevende plaats. Ilan zit intussen ook niet stil en keert terug naar de negende plaats. In de slotreeks pakt Ilan het anders aan want hij rijdt tot op twee ronden van het einde op een derde plaats. Pas op het einde dient hij twee plaatsen prijs te geven waardoor hij mooi vijfde wordt. Ook Andy Haesevoets scoort weer prima na een slechte start waardoor onze jonkies tweemaal in de BK-punten mogen graaien.

In de Seniorenklasse missen onze twee rijders volledig hun start in de eerste reeks maar vooral Alain Voermans heeft er duidelijk zin in. Hij rijdt zomaar twintig rijders voorbij en eindigt mooi als vierde. Ook Niki Margetic start erg slecht en hij eindigt net binnen de top tien wat op zich een prima prestatie is gezien Niki nog steeds een stevige hater is van zandomlopen. In de slotreeks start Alain wel goed en dat hebben de tegenstanders geweten. Alain rijdt tot in de laatste ronde aan de leiding maar dan komt topper Rob Lauwers de puntjes op de i zetten. Alain wordt wel mooi derde in de eindstand waardoor de eerste podiumplaats een feit is. Niki Margetic zet hetzelfde scenario neer als in de eerste reeks waardoor hij de schade kan beperken.

Over dan naar de Nationalen 125 cc waar de volledige Europese top aan de start staat. Matthias Van Roy kan dus meteen de bak maar hij mist wel zijn start. Hij komt nog sterk opzetten maar de top zes blijft buiten schot na een zinderende manche. De slotreeks wordt nog erger want het tempo gaat nog de hoogte in. Deze maal is Matthias er beter bij maar dan krijgt hij een zetje van de Zuid-Afrikaan Bradley Cox. Matthias kan dus van nul beginnen en rijdt nog terug naar de zevende plaats. De excuses van Cox na de reeks, zijn maar een pleister op een houten been want Matthias is zeker niet tevreden over zijn manche tussen deze toppers.

Bij de Junioren wordt het dit jaar steeds bang afwachten en ook nu weer wordt het een incidentrijke manche. Keani Clement en Melvin Clarinval komen in de eerste rondes ten val waardoor alleen Lucas Derycke vooraan meedraait. Lucas rijdt echter met een 40 graden koorts en kan geen vuist maken tegen de top drie. Toch wordt nog knap vierde. Ook in de slotreeks gaan Melvin en Keani enkele malen flink in de fout waardoor we mogen van geluk spreken dat de beide jongeren heelhuids huiswaarts mogen keren. Ook Lucas deelt deze maal in de klappen want in de start wordt hij bij een massale valpartij van de motor gemaaid. Half groggy zet hij zijn weg verder en eindgt nog op een mooie achtste plaats. Na een tiental minuten na de finish is Lucas weer volledig bij positieven en beseft hij dat hij hier zijn eerste podiumplaats is kwijtgespeeld bij die val. Volgende week een nieuwe kans.

Bij de Nationalen staan onze toppers op scherp. Reeds bij de vrije trainingen wordt er druk geëxperimenteerd met banden en tandwielen en dat loont op zondag. Jochem Walckiers is beresterk en zet twee tweede plaatsen neer waardoor hij de nieuwe leider wordt in het BK. Een sterk nummer dus van onze Gentenaar. Donny Schmidt kent dan weer een rotdag in Moerbeke. Hij rijdt naar een mooie derde plaats tot de ketting van zijn Yamaha plots breekt. Een flinke tuimeling volgt erop waardoor de manche erop zit voor Donny. Ook in de slotreeks gaat het al van bij de start verkeerd want in de eerste bocht komt Donny ten val waardoor hij als allerlaatste aan de opdracht mag beginnen. De inhaalrace eindigt op de elfde plaats.

In de MX2-klasse staat Joni Coemans vroeger dan verwacht mee vooraan en in Moerbeke deelt Joni een mokerslag van jewelste uit. Hij pakt zomaar de eindzege en zet de tegenstand op een flinke achterstand. Met een reekszege en een hard bevochten vierde plaats zorgt Joni voor de derde podiumplaats van de dag.

Bij de inters wordt het rekenen want de MX1 en de MX2 rijden drie reeksen door elkaar. Het mecano-duo Eddie Boot en Peter Wattez heeft de KTM erg scherp klaargezet  voor deze opdracht en Mark Boot bedankt de heren met een spetterende prestatie. Na drie reeksen zijn alleen de twee fabrieksrijders Brent Van Doninck en Damon Graulus sneller dan onze Mark die als derde mee naar het podium mag. Knap gereden, noemt dat dan. Op naar de volgende opdracht dus op de Horenbergdam in Genk terwijl Matthias Van Roy de tegenstand opzoekt in Halle tijdens het ONK. 

Als toetje pakte Dirk Paridaens ook nog eens de zege bij de VMCF-veteranen in Genk na twee klinkende reekszeges.

 

 

Results

 

Ilan Heirwegh 9+5=5

Andy Haesevoets 7+9=8

Niki Margetic 11+11=10

Alain Voermans 4+2=3

Melvin Clarinval 8+14=9

Keani Clement 8+11=9

Lucas Derycke 4+7=5

Matthias Van Roy 6+7=7

Joni Coemans 1+4=1

Donny Schmidt DNF+11=16

Jochem Walckiers 2+2=2

Mark Boot 5+3+3=3

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.