Racereports

25/08/2019 : BK te Wachtebeke

Ook Jochem Walckiers plots in titelstrijd

 

Het moet gezegd worden dan de omloop van Wachtebeke er jaar na jaar op verbeterd want ook nu weer hadden de mannen van Amc.Evergem de zaakjes weer prima voor elkaar. Er werd prima gesproeid en de nieuwe sprongen in het circuit werden gesmaakt zodat niets in de weg stond om er een mooie race van te maken. Twee addertjes zorgden echter voor een domper. Het was bloedheet met temperaturen die dik boven de 30 graden uitstegen en de plaatselijke rijders die massaal hun kat stuurden naar deze BK-proef. Onbegrijpelijk voor een dergelijke omloop. Binnen onze groep wisselden we super prestaties af met minder geslaagde optredens maar naast Donny Schmidt (Nationalen 500 cc), Mark Boot (inters 250) komt nu ook Jochem Walckiers aansluiten in het kampioenschap bij de inters 500 cc. Een onverwacht succes terwijl Jochem in een allesbehalve goede flow zit na de geboorte van zijn dochtertje wat uiteraard te begrijpen valt.

Ook Bryan Maes kende geen gelukkige dag in Wachtebeke. Opnieuw kende hij een slechte start en zet dan de ene snelle ronde na de andere neer maar de tegenstand staat ook niet stil en Bryan raakt niet meer in de top drie. In de slotreeks verloopt het eerst beter met een knappe kopstart maar dan springt Bryan te ver op een schans en bezeerde hij zich hierbij. Op karakter haalt hij toch de finish maar de aansluiting in het BK kwam er dus niet. Bryan lijkt dan ook op weg naar een derde plaats in het BK tijdens zijn laatste jaar op de 85 cc-motor. De nieuwe 125 cc-motor staat intussen reeds te blinken in het atelier.

In de 125 cc-klasse verbaast Wouter Dormont alles en iedereen tijdens de eerste manche. Na een slechte chronotraining zet Wouter alles recht in de eerste manche waar hij zelfs een vierde plaats pakt. Na de pauze verloopt het minder maar weer zagen we dus flitsen van het kunnen van deze jonge rijder die vanaf deze week ook gaat testen met de viertakt motoren. Zoals u merkt beginnen we nu reeds aan de voorbereiding op het seizoen 2020.

Bij de junioren moet Dailey van De Ketterij met reservemateriaal de baan op nadat de viertakt het vorige week in Kampenhout had begeven. Maar welk reservemateriaal want Eddie Boot bezorgde Dailey een super tweetakt KTM waardoor het reservemateriaal plots luxe-reservemateriaal werd. Dailey krijgt echter geen kans om te wennen aan de KTM maakt pakt toch een zesde plaats bij de Junioren.

Bij de nationalen 500 cc kunnen we kort zijn. Donny Schmidt reed iedereen behalve MX2-er Matteo puffet in de vernieling van bij de start. Terwijl de tegenstand allemaal wegsmolt in de loden zon, zoefde Donny zo naar een dubbele reekszege. Ook leuk voor het team was de tweede plaats van supportrider Kevin Manege zodat er plots veel blauwe truien op het podium stonden in Wachtebeke.

Ook bij de inters kwamen we dominant uit de hoek met een dubbele zege voor Mark Boot die zo verder uitloopt in het BK. De 250 cc-klasse lijkt dus ook richting Mikkola uit te gaan. In de 500 cc-klasse bezwijkt Jochem Walckiers wel onder de temperaturen maar dan kennen ze het karakter nog niet van onze Gentenaar. Hij slijpt weer enkele punten uit de brand waardoor hij nu zo goed als mee aan de leiding staat in het BK. Euh, Mikkola op weg naar drie nationale titels ?

 

Results

Bryan Maes 5+9=8

Wouter Dormont 4+8=6

Dailey Van De Ketterij 7+7=6

Donny Schmidt 1+1=1

Jochem Walckiers 10+11=

Mark Boot 1+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.