Racereports

05/05/2019 : BK te Molenbeersel

Het BK laat telkens mooie wedstrijden zien en ook nu weer was het full-house in Molenbeersel. Net zoals de vorige wedstrijd, ligt de snelheid op deze omlopen bijzonder hoog waardoor we ons opmaken voor enkele reeksen aan hels tempo. 

Voor Bryan Maes wordt Molenbeersel een ware martelgang. Niets lukt en Bryan kent een volledige off-day. Voor het eerst dit seizoen raakt hij niet in de top tien zonder dat er een echte verklaring kan gevonden worden. Het wordt een weekje herbronnen voor onze kleinste maar we hebben er vertrouwen in dat dit enkel een tijdelijk dip is.

Wie ook een duik meemaakt maar dan wel letterlijk is Wouter Dormont. Wouter gaat vol gas op één van de enorme rechte stukken van de omloop en gaat dan lelijk in de fout. Een spektaculaire val met een pijnlijke knie als gevolg. De slotreeks gaat dan ook stroef maar Wouter wordt daarin toch nog dapper achtste. De geblesseerde knie zorgt echter wel voor kopzorgen.

Over dan maar naar de MX2-klasse. Alain Voermans blijft de opmars verderzetten. Hij zet een super eerste reeks neer waarin hij de zege pakt in de Nationalenklasse. Maar in de slotreeks gaat het verkeerd en maakt hij een val waardoor hij met zijn schouder op een paaltje terecht komt. Een mindere slotreeks dus maar Alain blijft wel in de running voor het kampioenschap. Mark Boot hoopt deze maal zijn tweede zege in het BK te boeken maar de tegenstand is niet min. In de eerste reeks profiteert hij van een massale val in de eerste ronde maar in de voorlaatste ronde komt topfavoriet Jonathan Banken toch de reekszege pakken. Balen dus voor Mark die de motor laat aanpassen voor de slotreeks. Deze maal geen geluk in de start want vanuit de middenveld dient hij zich een weg naar voren te banen. Zijn inhaalrace eindigt op een tweede plaats waardoor hij ook tweede wordt in de eindstand. Uiteraard blijft hij leider in de tussenstand van het BK.

In de MX1-klasse staat een zieke Donny Schmidt aan de start. Donny probeert zijn kampioenschap te redden en doet zelfs nog een goede zaak in de tussenstand na pech van zijn concurrent Dylan Mayne. Voor Jochem Walckiers blijft de opmars verder duren want de inters hebben een flinke brok werk met onze Oost-Vlaming. In de slotreeks kent hij echter pech door een kettingbreuk waardoor hij wel zijn leiding in het BK kwijtraakt maar het seizoen is nog lang.

 

 

Results

Bryan Maes 10+13=12

Wouter Dormont 21+8=15

Alain Voermans 13+16=16

Mark Boot 2+2=2

Jochem Walckiers 7+DNF=14

Donny Schmidt 19+15=18

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.