Racereports

24/03/2019 : FFM te Gouy-en-Artois

Pechvol begin in Frankrijk

 

Het deelnemersveld in het Franse Gouy en Artois mocht er zeker zijn. Alle reeksen waren zo goed als volledig volzet waardoor het duidelijk werd dat dit een pittige kluif zou worden. De trainingen en de chrono verliep prima al werd Jochem Walckiers wel tussendoor ziek waardoor zijn kansen al meteen gehalveerd werden. In de 85 cc-klasse kent Bryan Maes een prima eerste manche. Onze kleinste telg rijdt een super manche en pakt een onverhoopte zesde plaats. NA de pauze lukt het minder want na een slechte start raakt Bryan nooit in zijn ritme. Meer dan een elfde plaats zit er dan ook niet in.

Ook in de 125 cc -klasse staan er meer dan veertig rijders aan de start. Wouter Dormont weet dus meteen waar hij aan toe is. Daarenboven speelt de tijd in zijn nadeel want de piloten rijden een eerste manche over meer dan 26 minuten. Wouter bijt echter op zijn tanden en pakt een mooie zestiende plaats. Na de pauze zou het nog beter gaan want na een prima start, krijgen ze Wouter zelfs niet meer uit de top tien. Met een negende plaats is het duidelijk dat de goede afstelling van de motor eindelijk gevonden is.

In de 250 cc-klasse rijdt Kristof Van Vaerenbergh de tegenstand op een hoopje. Enkel de Franse superbelofte Coupillon zorgt voor tegenstand maar als deze met een lekke band aan de kant moet, ligt er niets meer in de weg van Stoffel om de eerste zege te boeken. Ook na de pauze rijdt hij zo weg van de tegenstand ondanks een meer dan pittig duel. De eerste Mikkola-zege in het buitenland is meteen een feit. Spijtig loopt het voor Kristof grondig verkeerd tijdens de superfinale waar hij onschuldig ten val komt maar wel voor een ernstige knieblessure wordt gevreesd.

In de 500 cc-klasse start Jochem Walckiers ziek aan de opdracht. Onze KTM-rijder start schitterend maar moet dan het tempo laten zakken. Hij wordt nog mooi zevende en wordt daarbij van kort gevolgd door Donny Schmidt die ook al prima op dreef was. Donny wordt elfde. In de slotreeks is het allemaal een pak minder. Vooral de start loopt verkeerd af met Gaetan Minique die ten val komt en daarbij ook Donny Schmidt onderuit trekt. Donny kan pas veel later zijn weg verder zetten met een handblessure waardoor hij in de slotronde zelfs nog eens onderuit gaat. Ook hij trekt deze week met een bang hartje naar de dokter. Jochem Walckiers kent maar een middelmatige start en in tegenstelling tot de eerste reeks, kan Jochem deze maal geen vuist meer maken. Volledig leeggereden pakt hij toch nog een mooie tiende plaats.

De rest van de troepen trokken naar de VMCF in Lille waar Mark Boot nog maar eens voor het spektakel zorgde. Daar de vele rijders voor tijdsnood zorgden, werden de Nationalen en de Inters samen het circuit opgestuurd waardoor Mark pas als 42ste naar het starthekken mocht trekken. Dat hij nog een dubbele zege pakte is dus meer dan knap te noemen. Dailey Vandeketterij start voor het eerst tussen de inters en pakte op zijn kleine 125 cc-brommer een super derde plaats bij de Nationalen 250cc. Colin De Poortere is pas toe aan zijn eerste wedstrijd en dat laat zich voelen. Colin is bijzonder snel maar de laatste rondjes zijn er steeds te veel aan maar toch kan ook hij tevreden terugkijken op een mooie zesde plaats in zijn eerste race bij de Junioren.

 

Results

Bryan Maes 8

Jochem Walckiers 10

Donny Schmidt 18

Wouter Dormont 12

Kristof Van Vaerenbergh 1

VMCF Te Lille

Mark Boot 1

Dailey Van De Ketterij 3

Colin De Poortere 6

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.