Racereports

10/03/2019 : BK te Stekene

De revanche van Boot en Van De ketterij

 

Je moet het circuit van Stekene hoog inschatten want ondanks de regen van de voorbije weken lag de omloop er perfect bij. De gastheer was deze maal de MCLB-federatie en het werd een beetje een vreemd weekend. Na de supergeslaagde samenwerking met de VLM in Lommel, was het nu een beetje zoeken in de organisatie die helemaal anders was dan in Lommel. Zo reden de Beloften op zaterdag en verliep de inschrijving ook vrij vreemd maar op het eind kwam toch alles in orde.

Bryan Maes moest dus op zaterdag de omloop op in de 85 cc-klasse en opnieuw was er een ruime belangstelling. In deze klasse blijkt het nieuwe BK dus een echte voltreffer. Bryan strijdt stevig mee in de top tien maar komt in de laatste ronde twee maal ten val. Zo zette hij dus niet het resultaat op de tabellen die hij verdiende maar met zijn zevende plaats schuift hij toch weer enkele plaatsen vooruit in de tussenstand.

Bij de 125 cc klasse gaat Dailey Van De Ketterij voluit voor de zege. Een slechte start zorgt er echter voor dat hij steeds moest gaan achtervolgen. Hij lukt toch nog een mooie derde plaats en lijkt dus klaar voor het grote werk dat eraan komt. Nieuwkomer Wouter Dormont rijdt voor het eerst in zijn nieuwe uitrusting voor zijn thuispubliek en Wouter wordt in de eerste manche stijf van de zenuwen pas als elfde afgevlagd. Na tussenkomst van Brick Schelfaut en Andre Vynkcier zien we echter een andere Wouter aan het werk in de slotreeks waardoor hij prima als zevende door de finish komt.

In de MX2-klasse heeft Mark Boot zijn zinnen gezet op deze race en dat hebben ze meteen mogen ondervinden. Mark komt na twee ronden aan de leiding en lijkt de zege binnen te halen tot Mattis Meerschout in de laatste ronde komt aansluiten. Door de enorme windstoten komt het tot een onopzettelijke hapering tussen de beide rijders waardoor Mark pas als tweede over de finish komt. De ontgoocheling maakt snel plaats voor verbetenheid in de slotreeks want Mark rijdt de tegenstand in de slotreeks op een hoopje. De eerste zege in het BK is meteen een feit. Kristof Van Vaerenbergh is in voorbereiding voor de Franse races en dan komt het zwarte zand van Steken uiteraard ongelegen. Ondanks een val in de eerste ronde weet Stoffel toch een achtste plaats uit de brand te slepen. De pechvogel van Stekene is echter Alain Voermans. De aanstaande papa viel opnieuw op zijn reeds gehavende knie maar hij op karakter een elfde plaats kon opeisen.

In de 500 cc klasse staat Jochem Walckiers ziek aan de start. Onze nationale kampioen laat zich echter opmerken door zijn vechtlust. Zelfs in de laatste bocht kan hij nog een plaatsje winnen en eindigt als zevende. Donny schmidt sukkelt opnieuw met de bloedwaarden. Hij probeert toch nog enkele punten te pakken en dat lijkt te lukken tot hij in de slotreeks in het achterwiel van Dylan Mayne terecht komt. Met een gescheurde trui en flink wat kneuzingen aan de rug komt hij als vijftiende over de finish.

Volgend weekend staat een grote afspraak op het programma in Axel want dan begint voor ons het internationaal gebeuren met het Nederlandse kampioenschap. De anderen gaan trainen ter voorbereiding van de opening van het Franse kampioenschap de week nadien in Gouy en Artois. Colin De Poortere start volgend weekend ook aan zijn seizoen in Lommel.

 

 

Results

Bryan Maes 7+9=7

Dailey Van De Ketterij 2+3=3

Wouter Dormont 11+7=8

Alain Voermans 7+15=11

Kristof Van Vaerenbergh 6+10=8

Mark Boot 2+1=1

Jochem Walckiers 8+7=7

Donny Schmidt 15+17=15

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.