Racereports

09/09/2018 : BK te Orp-Le-Grand

Tweede titel is binnen

Het wordt een superjaar 2018 want alle verwachtingen lijken te worden overtroffen. Nadat we in Wachtebeke reeds zeker waren van de titel bij de Junioren met Matteo Puffet zette ook Jochem Walckiers zijn naam in gouden letters op het kampioenenboek bij de Nationalen 500 cc. Jochem moet in Lummen nog enkel van start gaan en dan is de zaak geklonken. Eindelijk loon naar werken.

Het mooie circuit van Orp-Le-Grand lag er moeilijker bij dan de andere jaren en vooral onze jongelui hadden het dan ook moeilijk in Waals-Brabant. De voorlaatste BK-proef werd echter een mooi succes en als in Lummen ook Mark Boot nog de intertitel kan pakken, tekenen we voor het beste seizoen ooit.

In Orp leek Bryan Maes wat door de beste krachten heen. Voor Bryan was het de tweede race in twee dagen want daags voordien had onze Husky-rijder nog twee reeksen gewonnen in Nederland maar in Orp zat hij er een beetje door. Tweemaal eindigde hij wel in de top tien en pakt zelfs enkele punten terug op de rijder die voorlopig vierde staat in het BK maar het was wel op puur karakter. Vooral in de slotreeks moest Bryan helemaal tot op de bodem om een mooie zevende plaats te pakken.

Ook Dailey Van De Ketterij had op zaterdag flink gas gegeven in Nederland maar in Orp kende onze Zeeuw een complete offday. Twee mislukte starts en een kapotte motor zorgden voor een dagje in mineur. De derde plaats in het BK zal hij dan ook in Lummen moeten veroveren maar dat is wel een omloop die hem beter zal liggen dan deze bergomloop in Orp.

Bij de Junioren 250 cc zette nieuwbakken kampioen Matteo Puffet probleemloos de beide reeksen op zijn naam. De dubbele reekszegesprak boekdelen want niemand eindigde binnen de dertig seconden van Matteo. Charly Colart was na de mindere prestaties van de vorige races weggezakt naar een vierde plaats in het BK maar in Orp stond hij er weer. Charly werd nu mooi vierde en klimt opnieuw naar de tweede plaats in het BK. We lijken op weg naar een Mikkola-dominatie in het BK met de eerste twee plaatsen voor onze rijders bij de Junioren.

In de 500 cc-klasse is er voorlopig minder goed nieuws te rapen want Melvin Clarinval verdient wel een pluim voor moed maar zijn weerbarstige schouder blijft voor problemen zorgen. Verder dan een tiende plaats komt Melvin niet maar hij blijft op een derde plaats in het BK.

Over naar de 250 cc topklasse waar Mark Boot in de derde bocht al pardoes omver gereden worden door één van de WK-rijders. Mark kan als allerlaatste aan de race beginnen en vliegt op de omloop die hij vroeger haatte. Hij wordt nog mooi vijfde. De slotreeks wordt nog beter want Mark zet zich rustig tussen de internationale rijders en pakt een mooi vierde plaats waardoor hij in Lummen in de eerste reeks reeds kan zijn van een nieuwe Belgische titel.

Bij de Nationalen is Kristof Van Vaerenbergh na vijf weken blessureleed opnieuw present en Stoffel was niet naar Orp gekomen om het peloton te vullen. Hij wordt onverwacht vierde na een strijd op karakter. In zijn spoor volgt ook al de prima rijdende Alain Voermans die blijft verbazen bij de Nationalen met een zesde plaats.

De topklasse 500 cc wordt deze maal aangevuld met een vijftal WK-rijders waardoor Roy Sillien voor een zware opdracht komt te staan. Roy doet wat van hem verwacht wordt en ondanks een kapotte bril kan hij zelfs enkele punten pikken van de BK-leider. Roy zou uiteindelijk zevende worden waardoor hij zelfs nog een waterkansje heeft op de titel maar dan zou uiteraard een half mirakel zijn.

Bij de Nationalen kon Jochem Walckiers in Orp eindelijk de titel pakken. Jochem was netjes op weg om met Jerome Benonit de reeks te overheersen tot een lekke band roet in het eten kwam gooien. Jerome Benonit is nu echt op dreef en wint zo de beide reeksen in Orp. Jochem Walckiers had echter voldoende met zijn tweede plaats in de slotreeks om de titel in te rijven. Met Jerome Benonit op twee en misschien nog de zieke Donny Schmidt op een derde plaats zou een volledig Mikkola-podium er zelfs nog inzitten. Kan het nog mooier ? Hopelijk zien onze sponsors dat ook in zodat we deze groep bij elkaar kunnen voor 2019.

 

In de rand kunnen we nog melden dat Colin De Poortere de Beloften van de VMCF-amateurfederatie op een hoopje reed en in Kersbeek de beide reeksen wist te winnen. Als klein toetje van een meer dan geslaagd seizoen.

 

 

Results

Bryan Maes 10+7=8

Melvin Clarinval 11+10=10

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 5+6=4

Dailey Van De Ketterij 6+9=7

Roy Sillien 10+8=7

Mark Boot 5+4=5

Alain Voermans 6+6=6

Kristof Van Vaerenbergh 5+5=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 7+2=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.