Racereports

19/08/2018 : BK te Wachtebeke

Puyenbroek 2.0 wordt succes

Het blijft een vreemde ervaring om na bijna tien jaar terug een race te rijden bij MCLB maar het domein van Puynebroek was door de circuitbouwer duidelijk beter gemaakt dan vorig seizoen. De droogte blijft echter een probleem want de volledig dag werd stof opruimen voor de mecano's die met een bang hartje de stofbermen zagen opvliegen. Gelukkig konden we heelhuids de race beëindigen en zagen al onze bikes er nog goed uit. Met maar liefst vijf podiumplaatsen konden we erg tevreden terugkijken op deze confrontatie op thuisgrond.

In de 85 cc-klasse streed Bryan Maes stevig mee vooraan in de eerste manche. Er werd erg snel gereden op de nog vlakke baan en dat is meestal in het voordeel van de tegenstand. Bryan pakt een mooie zesde plaats in de eerste manche maar na de pauze loopt het meteen fout. Een concurrent komt nl ten val en Bryan staat meteen achter de gevallen piloot geparkeerd. Vanuit de laatste positie komt hij nog terug naar een dertiende plaats. Op zijn thuisrace had Bryan meer verwacht maar meer zat er niet meer in.

In de 125 cc-klasse zet Dailey Van De Ketterij een schitterende openingsmanche neer. Dailey wordt schitterend tweede waardoor een podiumplaats nu wel erg dichtbij komt. In de slotreeks mist Daiely echter compleet zijn start en begint dan aan een razende inhaalrace. Hij wordt uiteindelijk nog vierde maar verliest daarmee nipt zijn eerste eindzege in een BK-race. De eerste podiumplaats is uiteraard wel een feit.

Bij de Junioren kunnen we het verhaal korthouden want Matteo Puffet laat iedereen in de beide reeksen gewoon ter plaatse. Onze Waalse topper wint de beide reeksen en is nu reeds zeker van de titel bij de Junioren MX2. Teamgenoot Charly Colart moet wel nog knokken want hij gaat er even bij liggen om dan nog een prima vierde plaats uit de brand te slepen. Daarmee komt hij terug tot een vierde plaats in het BK zodat de twee laatste proeven bijzonder belangrijk lijken te worden. In de MX1-klasse weet Melvin Clarinval ons te verrassen. Melvin kon optimaal profiteren van de rivaliteit tussen de titelpretendenten en lijkt op weg naar een tweede plaats tot hij in het stof onderuitduikt. Zo valt hij terug naar de vijfde plaats maar behoudt hij wel zijn derde plaats in het BK.

Over dan naar de nationalen waar onze rijders Jochem Walckiers en Jerome Benonit de tegenstand ver achter zich hebben gelaten. Jerome Benonit pakt zijn eerste dubbele reekszege van het seizoen voor telkens Jochem Walckiers waardoor onze twee rijders allebei op het podium verschjnen. Normaal had ook Donny Schmidt hier moeten bij staan maar in de start van de slotreeks besloot een tegenstander zich voor het wiel van Donny te leggen waardoor hij ondanks de handblessure "slechts" vierde werd.

Ook Alain Voermans gaat aan de slag en onze oostkantonner vindt absoluut zijn draai niet in de eerste manche. Meer dan een zevende plaats zat er dan ook niet in maar in de slotmanche zet Alain de puntjes terug op de i. Nu wordt hij stevig vierde na een erg knappe manche.

Over dan naar de inters met Roy Sillien die in de MX1-klasse de toppers het vuur aan de schenen heeft gelegd. Samen met David Segers, Kevin Fors en Dietger Damiaens hield hij de toeschouwers op de toppen van de tenen. Roy eindigde op een derde plaats maar in de slotreeks gaat het meteen fout. Een gevallen piloot sleurt Roy mee in de val en als allerlaatste kan hij aan de opdracht beginnen. Uiteindelijk wordt hij vierde waardoor hij net naast het podium grijpt. In de MX2-klasse blijft Mark Boot domineren. Mark pakte ook nu weer de zege ondanks een sputterende motor die maar net het einde haalde. Hij kan nu terugvallen op een voorsprong van 34 punten in het BK waardoor de titel opnieuw voor het grijpen ligt. Tegenstander Daymond Martens gooide in Wachtebeke de handdoek door van categorie te veranderen zodat enkel Tim Louis nog een bedreiging kan vormen voor de titel. Wordt vervolgd in Orp-Le-Grand.

 

Results

Bryan Maes 6+13=10

Dailey Van De Ketterij 2+4=2

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 4+8=4

Melvin Clarinval 9+6=5

Alain Voermans 7+4=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Donny Schmidt 3+9=4

Mark Boot 2+1=1

Roy Sillien 3+4=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.