Racereports

15/08/2018 : BK te Balen

Op weg naar drie nationale titels ?

Als er jaarlijks een grote hinderpaal is die we moeten nemen dan is het wel de omloop van Balen. De loodzware zandbak is ons ding niet maar dit jaar hielden onze rijders opvallend goed stand tussen al het WK en EK-geweld. Meer en meer 2018 dan ook ons jaar te worden waarbij Mark Boot, Matteo Puffet en Jochem Walckiers op weg lijken naar een nationale driekleur.

In de 85 cc-klasse stond de volledige Europese top aan de start en Bryan Maes diende dus alle hens aan dek te roepen. Bryan reed voor het eerst in Balen en pikte toch tweemaal BK-punten mee. Gemakkelijk ging het wel niet want in totaal lag onze kleinste een vijftal maal in het zand maar karakter heeft hij zeker wel. Knap

In de 125 cc kregen we hetzelfde verhaal met een hoop buitenlandse zandkonijnen aan de start. Dailey Van De Ketterij rijdt echter de race van zijn leven in de eerste manche en tikt als zevende aan waarmee hij de tweede "belg" werd. In de slotreeks mist hij zijn start en eindigde op een dertiende plaats waardoor de winst in BK-punten eerder beperkt blijft. Ook Colin De Poortere is van de partij en mister holeshot toonde de Europese toppers in de start nog eens zijn achterwiel. Uiteraard was het niveau voor Colin voorlopig nog te hoog maar het duurde toch meer dan halfkoers voordat de grote mannen Colin uit de top tien kregen. Een meer dan bemoedigende prestatie.

Bij de Junioren MX2 rijdt Matteo Puffet tegenwoordiger alles en iedereen uit het wiel. Onze kleine Yamaha-man pakte ook in Balen opnieuw de zege waardoor de titel steeds dichterbij komt. Minder goed nieuws is er van Charly Colart die vorig weekend nog deelname aan de 12 uurs'race van La Chinelle. Totaal uitgeput wordt het een zwarte dag voor Charly die niet in het stuk voorkomt en zo nog slechts een kleine waterkans behoudt om tweede te worden in het BK.

In de MX1-klasse probeert Melvin Clarinval ondanks zijn blessure toch te blijven rijden maar in Balen moet je echter 100 % zijn en liet zich duidelijk voelen. Met een elfde plaats beperkte hij de schade in puntenverlies maar meer zat er dan ook niet in.

In de MX2-klasse staat onze Mark Boot tussen de WK-toppers maar hij laat zich niet intimideren door het grote geweld. Mark pakte een indrukwekkende achtste plaats en vergroot zo zelfs zijn voorsprong in het BK. Een tweede titel lijkt ook hier in de maak te zijn. Alain Voermans zet een prima eerste manche neer en pakt hiermee veel meer punten dan voorzien. Zo kan hij zijn plaats in de top vijf behouden wat ver boven de verwachtingen ligt voor dit seizoen in de MX2-klasse.

In de MX1-reeks staan maar liefst een zestal WK-piloten aan de start waardoor Roy Sillien meteen op het gas mag. Hij strijdt knap in de top vijftien en weet zelfs een pak plaatsen goed te maken. het was dan ook een super Roy Sillien die een schitterende twaalfde plaats pakte in deze internationale wedstrijd. Ook de nationalen MX1 stonden in Balen aan de start. De geblesseerde Donny Schmidt pakt zelfs nog een negende plaats terwijl Jerome Benonit en Jochem Walckiers meestrijden voor de zege. Jochem zou uiteindelijk tweede worden terwijl Jerome uitgeschakeld werd door mechanische problemen in de allerlaatste ronde. Jochem Walckiers neemt hiermee een pak BK-punten voorsprong en zou dus wel eens onze derde man kunnen worden in de nationale driekleur.

Op naar de volgende race die bij onze MCLB-roots wordt gereden in Wachtebeke.

Results

 

Melvin Clarinval 9+12=11

Colin De Poortere 21+22=22

Dailey Van De Ketterij 7+13=10

Mark Boot 8+9=8

Alain Voermans 8+13=11

Roy Sillien 11+14=12

Jerome Benonit DNF+DNF

Jochem Walckiers 4+3=2

Donny Schmidt 10+10=9

Bryan Maes 19+15=17

Matteo Puffet 1+2=1

Charly Colart dnf+25=24

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.