Racereports

21/05/2018 : BK te Axel

Succes op thuisomloop, eerste zege Donny Schmidt

Onze tweede eigen organisatie was door al onze medewerkers opnieuw pico bello verzorgd en ook de mensen van RES-Axel hadden zoals gewoonlijk alles tot in de fijnste puntjes voor elkaar. Helaas leverden al onze inspanningen maar weinig op want de BMB-rijders en de bijhorende lakse houding van de federatie-bonzen zorgden voor een pijnlijke wedstrijd met erg weinig rijders. Ook de overeenkomst die onder impuls van Walter Haentjens met de mensen van MCLB gemaakt werd, bracht nauwelijks rijders op de been. Blijkbaar zijn er dus nog steeds organisaties te veel op de Belgische kalender.

Maar sportief werd het wel een topper. Er werd gereden voor de BK-punten waardoor de toprijders er wel waren en onze mannen voluit aan de bak moesten. Matteo Puffet en Mark Boot deden gouden zaken in Axel en staan nu weer steviger aan de leiding in het BK. Ook Donny Schmidt verraste door een eerste zege te pakken en Jochem Walckiers bleef ook al aan de leiding van het BK ondanks zijn ziekte waardoor hij in de slotreeks bijna volledig KO aan de finish kwam. De anderen konden hun kansen gaaf houden met zelfs een podiumplaats voor Kristof Van Vaerenbergh die nu zelfs in het zand tot scoren komt. 

Bijna al onze rijders zijn in de top tien terug te vinden waardoor de komende wedstrijden voor het BK erg belangrijk worden. Melvin Clarinval, Charly Colart, Jerome Benonit, Alain Voermans en Dailey Van De Ketterij hebben nog alle kansen op de titel of op een poduimplaats in hun categorie maar dan moet de volgende races wel top of the bill worden. We zijn benieuwd.

Bij onze allerkleinsten is ook Bryan Maes op dreef aan het komen net zoals Colin De Poortere waardoor een eerste top vijf wellicht voor erg binnenkort zal zijn. Roy Sillien daarentegen moet nog herstellen van zijn klap die hij maakte in Lommel en na Gooik volgend weekend, krijgt hij daar alle kans toe.

 

Results

Bryan Maes 7+9=9

Colin de Poortere 10+10=10

Dailey Van De Ketterij 6+9=7

Melvin Clarinval 6+5=5

Charly Colart 7+7=7

Matteo Puffet 1+2=2

Alain Voermans 11+6=9

Kristof Van Vaerenbergh 5+3=3

Donny Schmidt 1+2=1

Jochem Walckiers 2+6=4

Jerome Benonit 5+4=5

Mark Boot 1+1=1

Roy Sillien 7+7=8

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.