Racereports

01/04/2018 : BK te Mons

Nog maar eens een modderbad

 

Rarara,waar zouden we kunnen zijn. Een pak troubles op de parking, een schitterend maar moeilijk circuit en voor de standhouders en de toeschouwers modder tot over de enkels. Juist, le bois bruléé in Mons. Maar het moet gezegd worden dat de organisator wel een omloop kan klaarleggen want ondanks dat alles in Belgie afgelast was, werd er lekker wel gereden in Mons op een prima circuit voor de tweede BK-proef.

In de 85 cc klasse was onze Bryan Maes duidelijk onder de indruk van het volledige gebeuren en vooral de omloop. Toch kon hij zich stevig handhaven in een sterk deelnemersveld. Enkel twee foutjes lieten hem naar een zestiende plaats terugvallen maar zonder die kleine foutjes lijkt een top tien zeker haalbaar voor onze allerkleinste stormer.

Bij de 125 cc-rijders kan Dailey Van De Ketterij in de eerste manche zijn draai niet vinden door problemen met zijn laarzen. Verder dan een zevende plaats reikt onze Zeelander dan ook niet. En ook de slotreeks start allesbehalve goed want na 200 meter ligt dailey alweer van de motor af.Maar dan lukt alles wel wat in de eerste manche niet lukte. Dailey rijdt zomaar van de laatste naar de vijfde plaats. Knap werk dus. Voor Colin De Poortere zou het een bewogen dag worden want Colin mispakte zich stevig op één van de sprongen waardoor het zelfvertrouwen een duwtje had gekregen. Maar eens de manche van start ging, was het snel vergeten. Colin draait stevig mee maar dan gaat het even te snel. Enkele valpartijen doen hem ver terugzakken. De sfeer voor de slotreeks was dan ook onder nul in het kamp Depoortere maar daar zou Colin in de slotreeks meteen verandering in brengen. Hij rijdt een kei van een race en pakt zijn eerste top tien notering in dit BK. Antwoorden met daden noemt men dat.

In de MX2-klasse stonden onze jongelui op scherp. Charly Colart en Matteo Puffet zouden in Mons zwaar uithalen. De beide heren starten binnen de top vijf en rapen dan de tegenstanders één voor één op. Charly Colart wint zo zijn eerste manche van het seizoen voor Matteo Puffet. In de slotreeks doen onze beide heren het nog eens dunnetjes over maar nu wint Matteo Puffet de manche voor Charly Colart. Onze jongens worden dus één en twee in de eindstand  en ook in de tussenstand van het BK.

Over dan naar de MX1 waar Melvin Clarinval voor de zware taak stond om hetzelfde te doen als de MX2-collega's.Melvin had een erg slechte eerste BK-proef achter de rug maar nu gaat het duidelijk beter. Twee valpartijen in dezelfde ronde doen hem naar een zesde plaats terugvallen maar Melvin is duidelijk op de weg naar voren aan het timmeren.

De toppers in de MX2 staan erg zenuwachtig voor deze proef want iedereen weet dat Mons het lievelingscircuit is van Mark Boot. Mark pakt dan ook de kopstart en rijdt de volledige manche aan de leiding tot.....hij in de allerlaatste ronde overkop slaat.Hij wordt nog derde maar een lichte hersenschudding en een pijnlijke schouder laat het ergste vermoeden voor de slotreeks. Mark mengt zich in de tweede reeks dan ook niet meer in de strijd voor de zege en wordt veilig opnieuw als derde afgevlagd. Bij de Nationalen verbaast Kirstof Van Vaerenbergh alles en iedereen door een vierde plaats te scoren in de eerste manche. Na de pauze loopt het iets moeilijker maar Kristof kan de schade beperken als vijfde. Ook Alain Voermans blijft boven verwachting scoren want Alain tikt nu als zesde aan wat ver boven de verwachtingen is.

De grote kanonnen dan met de MX1-klasse waar een pak piloten blijkbaar op Pasen wat anders te doen hadden. Een dun deelnemersveld dus maar onze mannen zijn wel op post. Roy Sillien rijdt opnieuw op een hoog niveau en wordt mooi zesde. De zege was weggelegd voor Clement Desalle voor Ken De Dijcker en Kevin Strijbos. Bij de nationalen zorgt vooral Jerome Benonit voor sensatie. In de beide reeksen start Jerome als laatste en slaagt er nog in om de slotreeks te winnen. Hij wordt zo tweede in de eindstand en wordt tevens de nieuwe leider in het BK. Jochem Walckiers heeft een mindere dag maar eindigt als vierde voor een zieke Donny Schmidt die de eerstkomende weken wellicht nog een niveau zal stijgen eens hij genezen en tip top in orde is. Volgende afspraak zondag bij de VMCF in Zoutleeuw en voor het BK op 29 april in Lommel.

 

 

Results

Roy sillien 5+6=6

Mark Boot 3+3=3

Donny Schmidt 5+5=5

Jochem Walckiers 2+4=4

Jerome Benonit 4+1=2

Kristof Van Vaerenbergh 4+6=5

Alain Voermans 6+6=6

Colin De Poortere 15+10=11

Dailey Van De Ketterij 7+5=6

Bryan Maes 13+16=16

Melvin Clarinval 5+8=6

Matteo Puffet 2+1=1

Charly Colart 1+2=2

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.