Racereports

11/03/2018 : BK te Moerbeke

Droomstart in waterballet

 

Amc.Scheldeland had het geluk niet aan hun zijde want na hunvele werk aan de omloop gingen de hemelsluizen op zaterdagnacht helemaal open. Op zondagmorgen vonden we dan ook een volledig verzopen omloop waar een pak water op stond. Meteen vertrokken een pak rijders huiswaarts maar Mc.Mikkola besloot toch te rijden uit respect voor het geleverde werk van Amc.Scheldeland. Reeds bij de trainingen droogde de omloop volledig op waardoor het een schitterende dag werd voor onze club. Maar liefst 7 van de 12 actieve rijders stonden na afloop op het podium waardoor het BK nauwelijks beter kon starten.

In de 85 cc klasse reed Bryan Maes zijn eerste grote wedstrijd. Onze allerkleinste was net uit het gips en reed voor het eerst op een omloop waar de sporen en de putten van de grote jongens ook terug te vinden waren. Bryan deed wat hij kon en pakte tweemaal een top tien notering. Eens de conditie ook op peil komt, zit er duidelijk nog veel meer in voor onze kleine nieuwkomer.

In de 125 cc besloot Colin De Poortere bij het zien van de enorme plassen op de omloop niet te starten en dus diende Dailey Van De Ketterij de eer hoog te houden. Onze Zeeuw zit net midden de proefwerken en combineert zijn studieboeken dus met het rijden van twee reeksen. En dat doet hij perfect want ondanks erg pijnlijke armen, tikt hij als derde aan. Het eerste podium is dus een feit.

Over dan maar naar de Junioren 250 cc waar Matteo Puffet 's ochtend zijn wedstrijdmotor in de prak rijdt. Het reservemateriaal komt boven en daarmee wint Matteo probleemloos de eerste manche. Minder goed vergaat het Charly Colart die kapot gaat van de zenuwen. NA vijf valpartijen geeft Charly er dan ook de brui aan. De slotreeks start met een valpartij in de start en iedereen rept zich naar de plaats van onheil waar Matteo Puffet helemaal onderaan ligt. Hij start als allerlaatste en rijdt zomaar iedereen voorbij. In de laatste ronde komt hij in het wiel van de leider en dat is onze Charly Colart. De twee teammakkers strijden in de laatste ronde dus voor de reekszege en het is Matteo Puffet die het haalt voor Charly Colart. Een dubbelslag dus in die laatste manche en Matteo Puffet die als BK-leider naar Mons mag optrekken. Podium nummer twee is een feit.

Bij de Junioren 450 cc heeft Melvin Clarinval nauwelijks een training kunnen rijden na zijn schouderblessure. En dat laat zich duidelijk voelen. Melvin start schitterend maar zakt dan weg in het peloton. Het wordt dus hard werken voor Melvin de komende weken maar de achterstand weg te werken maar toch scoort hij tweemaal dikke punten in het BK.

Een trapje hoger vinden we onze Nationalen 250 cc en Kristof Van Vaerenbergh laat meteen zijn visitekaartje achter. Stoffel heeft duidelijk een pak getraind tijdens de winter want hij is niet uit de top weg te branden. Met een derde en een tweede plaats zet hij zich netjes op een tweede plaats in het BK. Ook Alain Voermans presteert boven verwachting want hij scoort een super vierde plaats in de eerste manche. Conditioneel is Alain echter nog niet klaar waardoor hij in de slotreeks minder goed weet te scoren maar die knappe eerste manche liet indruk na. Met Stoffel staat ons derde podium op de tabellen.

Bij de Nationalen 450 cc lijkt het eindelijk te lukken voor onze rijders. Jochem Walckiers zet een foutloze eerste manche neer en wint met sprekend gemak de reeks. Donny schmidt en Jerome Benonit hebben iets minder geluk. Donny komt tot viermaal ten val in de eerste manche en Jerome vliegt in volle sprong tegen een tegenstander die onopzettelijk van zijn lijn afwijkt. De beiden hebben dan ook werk en Jerome slaagt er nog in om de derde plaats te pakken terwijl Donny als zesde over de finish komt. In de slotreeks toont Jerome Benonit dat de samenwerking met Roland Rombout vruchten begint af te werpen en Benonit wint de slotreeks voor Jochem Walckiers terwijl Donny Schmidt ook op dreef is. Hij wordt vierde. Jochem Walckiers pakt zo de BK-leiding voor Jerome Benonit waardoor ons vierde en vijfde podium genoteerd wordt.

Bij de inters beleven we super tijden. Mark Boot start in de 250 cc klasse en wordt alleen even gehinderd door een valpartij in de eerste manche. Hij wordt echter wel tweemaal tweede achter de ongenaakbare Daymond Martens die na de strandraces in Frankrijk nog in topconditie verkeert. Podium nummer zes dus voor Mark die de tweetakt test prima heeft doorgemaakt.

En dan de grote kanonnen waar Roy Sillien dergelijk weeromstandigheden hoog in het vaandel draagt. Hij gaat voluit het duel aan met titelverdediger Dietger Damiaens en enkel een val van een gedubbeld rijder in de eerste manche weerhoudt Roy van een dubbele zege. Na de pauze neemt hij echter wel revanche en wint zo zijn eerste BMB-wedstrijd. Hij wordt in de koninginneklasse dan ook de eerste BK-leider. Top dus. Volgend weekend zetten we de vootrbereiding verder op de Mendonkdreef in Wachtebeke waar d VMCF ons uitnodigt.

 

Results

Bryan Maes 6+8=7

Dailey Van De Ketterij 4+3=3

Melvin Clarinval 6+8=7

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart DNF+2 =9

Alain Voermans 4+8=7

Kristof Van Vaerenbergh 3+2=2

Donny Schmidt 6+4=4

Jochem Walckiers 1+2 = 1

Jerome Bononit 3+1=2

Mark Boot 2+2=2

Roy Sillien 2+1=1

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.