Racereports

05/11/2017 : 3 uurs endurance Axel

Schitterende collectieve prestatie

 

Tijdens de 3-uurs cross van Axel konden we als titelverdediger vertrekken maar met tegenstanders zoals Ken De Dijcker en Jeffrey Dewulf was het vooraf al duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden. Toch konden we lange tijd gelijke tred houden met de toppers en pas in het laatste uur moesten we een 1 ronde prijsgeven op de uiteindelijke winnaars die met Jeffey Dewulf en Erik Willems twee internationale toppers in hun groep hadden rijden.

Het werd uiteindelijk een derde plaats voor Mark Boot-Roy Sillien en Jochem Walckiers waardoor wij wel het eerste echte team werden in Nederland. Sterk nummer werd ook neergezet door onze jonkies Daily Van De Ketterij en Marnick Lagrou die die zomaar met de ervaren Alain Voermans naar de vijfde plaats reden. Ons tweede team was lange tijd in duel om de vierde plaats tot Kristof Van Vaerenbergh een enorme val meemaakte. Gelukkig stond Stoffel weer recht maar zijn race zat er op. Melvin Clarinval en een beresterke Jerome Benonit maakten het laatste uur dan ook alleen vol en pakte zo nog een zesde plaats.

Ook onze allerjongsten wilden in Axel deelnemen en de drie jongens zullen zeker doodmoe maar met een glimlach in slaap zijn gevallen zondagavond. Colin De Poortere, Troy Van De Ketterij en Wesley Dieudonné eindigden superknap als achtste. Nu wordt het tijd voor de winterslaap en de eetfestijnen voor de rijders terwijl de teamleiding stevig aan de bak mag om het budget en het team voor 2018 samen te stellen.

Results

3. Mark Boot-Roy Sillien-Jochem Walckiers

5. Marnick Lagrou-Daily Van De Ketterij-Alain Voermans

6. Jerome Benonit-Kristof Van Vaerenbergh-Melvin Clarinval

8. Colin De Poortere-Wesley Dieudonné-Troy Van De Ketterij

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.