Racereports

27/8/2017 : BK te Orp le Grand

Schitterende omloop laat onze boys schitteren

 

Het circuit van de kleine Gete is steeds één van onze toppers geweest en ook deze maal ligt deze afspraak ons als gegoten. De weersomstandigheden zijn deze maal perfect maar in Orp missen we wel Alain Voermans die door de ziekte van zijn klein neefje foorfait geeft voor deze race. Ook Jochem Walckiers is er niet bij want tijdens de trainingen loopt Jochem opnieuw een voetblessure op.

In de 125 cc-klasse staat het Franse Junior KTM-team aan de start waardoor het tempo meteen erg hoog komt te liggen. De fransen vliegen er meteen in maar Killigan Delroeux, Marnick Lagrou en onze Ilan Heirwegh laten zich niet opzij zetten. Killigan Delroeux rijdt de volledige manche aan de leiding maar verliest bij het dubbelen van de rijders in de laatste ronde toch nog zijn reekszege. Hij wordt dan ook ziedend als tweede afgevlagd. In de slotreeks wordt beslist om met de rem op te rijden. Het duel met de Fransen wordt vermeden en er wordt voorrang gegeven aan het kampioenschap. Kiki wordt nu derde en verstevigd zo zijn leiding in het BK. Bij de Beloften opent Ilan Heirwegh beresterk met een derde plaats terwijl Marnick Lagrou als vijfde over de finish komt. Andy Haesevoets komt ook steeds beter in zijn ritme en pakt een mooie zevende plaats terwijl Dailey Van De Ketterij en Colin de Poortere leergeld betalen maar wel beiden dik in de punten rijden.

De slotreeks wordt volledig anders voor de Beloften want bij de start, gaat Ilan Heirwegh tegen de grond. Gelukkig is Marnick Lagrou wel goed gestart en onze Antwerpenaar eindigt dan ook op een prima tweede plaats. Maar de meeste aandacht gaat deze maal naar Ilan Heirwegh want de onze kleine Oost-Vlaming rijdt gewoon rond de tegenstand. Hij rijdt zo van de laatste naar de vierde plaats. Andy Hesevoets bevestigt zijn prestatie uit de eerste manche en wordt opnieuw mooi achtste voor Dailey Van De Ketterij die dus ook beter doet dan in de eerste manche. Colin De Poortere probeert opnieuw goed mee te komen en wederom een viertal punten in zijn BK-portefeuille bijschrijven. Onze jonkies pakken dus twee podiumplaatsen terwijl ook Ilan Heirwegh zeker een podium verdiend had.

In de MX1-klasse waren we minder goed op dreef. Zowel Niki Margetic als Melvin Clarinval gingen er bij liggen waardoor een super prestatie achterwege bleef. Al is een zevende en een achtste plaats verre van slecht uiteraard.

In de MX2-klasse is Charly Colart goed op dreef. Hij pak zelfs een leuke premie door de kopstart op te eisen maar in de eerste reeks schuift hij plots onderuit. De revanche komt er in de slotreeks waar Charly een vierde plaats weet te pakken.

Onze Nationalen moeten het dus doen zonder Jochem Walckiers maar Jerome Benonit en Donny Schmidt reden in Orp werkelijk de pannen van het dak. Jerome zorgde zo voor een nieuw podium door derde te worden. Donny volgde hem van nabij en werd als vierde afgevlagd. Knap werk dus.

In de intersklasse MX2 rijdt MArk Boot nog steeds zijn rondjes op ralentie door zijn armblessure. Iedereen schrok zich dan ook een hoedje toen Mark als vierde op de tabellen kwam. Hij vergroot hiermee zelfs zijn leidersplaats in het BK daar de tegenstand in Orp allemaal tegen de grond smakte. In Baisieux wacht Mark dus een grote beloning na een seizoen waar hij door de hel is gegaan. In de MX1-klasse staan een pak WK-rijders aan de start maar Roy Sillien gaat de grote mannen zonder scupules te lijf. Met zijn twaalfde plaats wordt hij dan ook één van de eerste niet-profs uit het deelnemersveld en kan hij zelfs een pak punten goedmaken in het BK.

Nu rest ons nog enkel de finale in Baisieux op 7 en 8 Oktober en dan kunnen we hopelijk twee kampioenen vieren in dit moeilijk jaar. Mark Boot en Killigan Delroeux moeten de buit kunnen binnehalen terwijl Alain Voermans, Marnick Lagrou, Niki Margetic, Jochem Walckiers en Melvin Clarinval hun podiumplaats moeten kunnen behouden. 

 

Results

Charly Colart 11+4=6

Melvin Clarinval 8+10=8

Niki Margetic 6+7=7

Killigan Delroeux 2+3=3

Marnick Lagrou 5+2=3

Ilan Heirwegh 3+4=4

Colin Depoortere 17+17=17

Dailey Van De Ketterij 14+9=11

Andy Haesevoets 7+8=8

Mark Boot 4+5=4

Roy Sillien 13+12=12

Jochem Walckiers DNS+DNS

Jerome Benonit 4+3=3

Donny Schmidt 5+4=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.