Racereports

20/08/2017 : BMB te Wachtebeke

Geslaagd MX festival

Het was met een klein hartje dat we dit weekend naar het domein van Puyenbroek trokken voor de eerste interbondenwedstrijd. De MCLB en BMB federatie organiseerden immers samen en daar Walter Haentjens instond voor de organisatie waren we bijna volledig present in Wachtebeke voor dit uniek experiment. Het moet gezegd worden dat we een aangename dag meemaakten en dat er van problemen niets te merken was. Nu nog een iets betere omloop klaarmaken en dan is dit een race die zeker voor herhaling vatbaar is. Voor ons was deze proef die niet meetelde voor de BK-punten een terugkeer naar de roots waarbij we maar liefst 6 podiumplaatsen wisten te versieren.

Reeds bij de Senioren was het dubbel prijs want Alain Voermans ging vlot met de eindzege lopen na een tweede en een eerste plaats in de reeksen. Als toetje blijkt ook Niki Margetic eindelijk op dreef te komen want hij plaatste zijn Suzuki op een knappe derde plaats.

In de 125 cc-klasse stond een schitterend deelnemersveld aan de start. Marnick Lagrou is echt aan het worstelen van deze omloop. Nooit eerder reed Marnick op een dergelijk snel circuit en hij eindigt op karakter op een mooie vierde plaats. Dailey Van De Ketterij doet het dan weer verrassend goed op deze weideomloop want hij pakt ondanks een val een mooie vijfde plaats. Pechvogel van dienst deze maal wordt Ilan Heirwegh. In zijn eigen achtertuin loopt het voor geen meter en Ilan komt maar liefst drie maal ten val. De snelheid was er wel waardoor hij nog zevende wordt na telkens een enorme inhaalrace. Onze kleine Colin De Poortere mist duidelijk kracht op dit circuit dat bezaaid ligt met vele putten. Hij rijdt dapper zijn twee reeksen uit in het midden van het indrukwekkend pak 125 cc-rijders.

Bij de Junioren beginnen we er slecht aan want Charly Colart rijdt na twee ronden chronotraining reeds binnen zonder achterrem. Hij mag dus aan 40ste aan de opdracht beginnen en sleurt zijn KTM toch nog naar een achtste plaats. Ook Melvin Clarinval mist zijn start maar onze Ardennees vliegt werkelijk over de omloop. Hij blijft echter steken op een ondankbare vierde plaats.

Bij de Nationalen staan onze mannen scherp want onze vier rijders vliegen van in de eerste ronde meteen naar de top tien. Killigan Delroeux zou in de 125 cc-klasse nog maar eens de beide reeksen winnen en dat wilden onze MX1-toppers ook doen. Jerome Benonit werd mooi tweede in zijn klasse voor Donny Schmidt zodat er maar liefst drie van onze rijders bij de nationalen op het podium konden klimmen. Jochem Walckiers herstelt snel van zijn blessures en werd vijfde.

Over dan naar de inters waar Mark Boot ondanks zijn zware armblessure toch aantreedt om de flexibiliteit van zijn elleboog te behouden. Dat hij uiteindelijk nog derde wordt, kan dan ook een klein mirakel genoemd worden. Roy Sillien vindt absoluut niet zijn draai op deze omloop en komt nooit in aanmerking voor de ereplaatsen. Volgende week kan hij wel volle bak gaan op zijn thuisomloop in Orp-Le-Grand.

 

 

Results

Niki Margetic 3+2=3

Alain Voermans 2+1=1

Charly Colart 8+10=8

Melvin Clarinval 4+5=4

Colin de Poortere 28+27=26

Marnick Lagrou 4+7=4

Ilan Heirwegh 13+8=7

Dailey Van de Ketterij 8+4=5

Killigan Delroeux 1+1=1

Jerome Benonit 2+2=2

Donny Schmidt 3+3=3

Jochem Walckiers 5+5=5

Mark Boot 4+3=3

Roy Sillien 10+7=7 

 

  

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.