Racereports

15/08/2017 : BK te Balen

Opnieuw Balen in Balen

Als er één race is in het seizoen waar iedereen niet naar uitkijkt, dan is het wel de zandbak van Balen. Na de gebruikelijk chaos en willekeur aan inkomprijzen en inschrijvingsgeld, kon iedereen dan toch aan de opdracht beginnen. Een pak buitenlandse toppers kwam ook weer opdagen zodat we zeker wisten dat er werk aan de winkel was.

Nochtans begon het leuk met een kopstart voor Marnick Lagrou en Killigan Delroeux in de 125 cc-klasse maar reeds in de eerste ronde verloren we Kiki die zwaar van de motor stuikte. Marnick bleef intussen doorbonken in het zware zand en zou als derde over de finish komen. Killigan zou nog drie maal van de motor gaan en kwam nog naar een zevende plaats terug. Ilan Heirwegh zag zijn motor na twee ronden reeds kapot lopen en pruttelde zich nog naar een elfde plaats in het wiel van Andy Haesevoets. Ook Daily Van de Ketterij waant zich in zijn KNMV-periode en eindigt erg mooi als vijfde.

Na de pauze is Killigan opnieuw mee vooraan en legt de EK-rijders het vuur aan de schenen. Een kleine val zorgt ervoor dat hij pas als tweede eindigt bij de Nationalen. Marnick Lagrou is nu nog beter dan in de eerste manche want onze Antwerpenaar stuurt zijn Racing-center KTM naar een tweede plaats bij de Beloften. De eerste twee podiumplaatsen zijn dus binnen. Ilan Heirwegh kan nu wel beschikken over alle PK-s in zijn motor en rijdt zomaar naar de vijfde plaats. Daily staat ook op scherp en wordt mooi zesde op een zucht van de top vijf. Andy Haesevoets staat intussen beteuterd aan de kant want de kader van zijn KTM is gescheurd waardoor hij niet kan aantreden. Doodzonde. Onze allerkleinste Colin De Poortere wordt dan weer steeds beter want ondanks 10 hechtingen in zijn kin schuift hij nu op naar een dertiende plaats in de eindstand. Goed bezig dus.

Over naar de Cup MX1 waar onze Alain Voermans meermaals het zand zou kunnen. Hoeveel pech kan een rijder hebben ? Alain kwam alleen ten val maar ook samen met rijders die net voor zijn neus crashten. De helse achtervolging leverde hem nog een vierde plaats en een reanimatie van Isabel op na de slotreeks waar onze Voermans zich helemaal leeg had gereden. Niki Margetic is intussen papa geworden en het slaaptekort zorgt er voor dat hij conditioneel door het ijs zakt in Balen. Ook Melvin heeft problemen maar dan wel mechanische want de 350 cc heeft rare nukken in het zand. Melvin Clarinval eindigde toch nog als zesde.

In de MX2-klasse is Charly Colart bijna rechtreeks van het ziekenhuis naar Balen gereden. Na een antibioticakuur duikt hij het zware zand in voor wellicht zijn lastige manche uit zijn loopbaan. Charly eindigt op een mooie negende plaats.

Bij de inters MX2 had Mark Boot goede hoop op deze opdracht maar dat viel toch lelijk tegen. De motor kan niet over de knippen getrokken worden en mark kan niet volgen. Hij pakt toch nog twee belangrijke BK-punten terwijl de tegenstand door de Wk-toppers ook in de prak wordt gereden. Zo blijft hij mooi aan de leiding van het BK.

In de MX1-klasse staan er een zevental rijders uit het WK aan de start en Roy Sillien moet dan nog als allerlaatste aan de opdracht beginnen nadat hij in de beide reeksen in de start onderuit schuift. Het wordt een puntenloze rit voor onze Suzuki-man die op zoek gaat naar zijn vorm van voor de vakantie. Wellicht komt die er volgende weekend reeds in Wachtebeke. De enige Nationaal in Balen is Jochem Walckiers die ondanks zijn blessures toch doorbijt. Meer dan een elfde plaats zit er echter niet in voor onze Gentenaar.

Balen is weer achter de rug en daar zijn we niet rouwig om. Op naar de harde omlopen van Wachtebeke en Orp-Le-Grand.

 

Results

Colin De Poortere 15+12=13

Ilan Heirwegh 11+5=7

Marnick Lagrou 3+2=2

Andy Haesevoets 10+DNS=16

Daily Van De Ketterij 5+6=6

Killigan Delroeux 4+2=3

Niki Margetic 9+14=12

Alain Voermans 6+5=4

Charly Colart 10+11=9

Melvin Clarinval 9+6=6

Jochem Walckiers 10+11=11

Mark Boot 20+DNF=26

Roy Sillien 21+19=21

 

  

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.