Racereports

30/07/2017 : BK te Gooik

Voor het tweede opeenvolgende jaar diende AMC De Toekomst een nieuwe omloop op te bouwen en nu trokken ze naar Gooik waar opnieuw een schitterend terrein werd gevonden. Misschien iets minder klimwerk dan vorig jaar maar nog steeds een beauty van formaat. Voor het eerst dit seizoen stonden ook de internationale toppers aan de start en dat hebben we ondervonden al kunnen we zeker niet klagen. Onze mannen stonden stevig in hun schoenen op het heuvelcircuit.

In de 125 cc klasse staat Colin De Poortere voor zijn groot debuut. Colin verliet vroeger dan verwacht de jeugdklasse en slaagde erin om in Gooik in de beide reeksen meteen BK-punten te scoren. Maatje Ilan Heirwegh is doodziek in Gooik aangekomen en probeert toch nog het beste uit de beide reeksen te halen. Ondanks dat hij blijft koorts maken tikt Ilan toch als elfde aan. Ook Daily Van De Ketterij is niet top in Brabant want onze Nederlander moet reeds in de trainingen zijn KTM nog maar eens aan de kant zetten. Gelukkig kan pa Kevin het euvel herstellen en kan Daily toch deelnemen. Hij moet wel als één van de laatsten naar het starthekken maar sleept er toch nog een negende plaats uit.  Ook Andy Haesevoets is in conditie want hij stormt van bij het begin naar de top tien van deze zware klasse. Andy wordt steeds beter en kan zelfs op een vijfde plaats eindigen. Knap dus van AH.

Beter verging het intussen Marnick Lagrou die de volledige dag in de spits terug te vinden is. Marnick pakt tussen de internationale toppers een mooie vijfde plaats en zou na de pauze zelfs nog beter doen. Hij werd dan onverhoopt tweede op een omloop die hem normaal niet ligt. Killigan Delroeux is dergelijk omlopen wel gewend door zijn opleiding in Frankrijk en ons Waaltje doet dan ook wat van hem verwacht wordt. Hij wint de beide reeksen ondanks de enorme tegenstand die in Gooik aanwezig was. Podium nummer 1 was meteen binnen.

Over dan maar naar de MX1-klasse waar Alain Voermans de pannen van het dak rijdt. Hij mist maar net de zege maar zorgt wel voor de tweede podiumplaats. Niki Margetic kan ieder moment voor de tweede maal papa worden en rijdt dan ook met de GSM in de nabijheid. Toch wordt Niki nog mooi zevende. Tot slot is ook Melvin Clarinval van de partij. Opnieuw probeert hij bij de toppers te komen maar de laatste sprong naar de top lukt voorlopig niet. Hij wordt wel mooi vijfde.

In de MX2-klasse moeten we deze maal passen want onze rijder Charly Colart wordt op vrijdag opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts en moet deze race dus aan hem laten voorbijgaan.

In de MX2-klasse is de spanning te snijden want een pak EK-rijders tekenen present in Gooik en onze Mark Boot kan slechts op 50 % rijden met zijn maar half geheelde elleboog. Toch zet Mark alles op alles en zet hij zelfs de kopstart op zijn naam. Het duurt tot halverwege koers vooraleer de wereldkampioenschaprijders Mark kunnen voorbij komen maar dan is het vat ook helemaal af. Hij wordt toch nog mooi achtste. Ook in de slotreeks loopt het prima tot de versnelling van de KTM de geest geven. MArk rijdt de volledige reeks in tweede versnelling en wordt nog mooi twaalfde waardoor hij aan de leiding blijft in het BK.

In de MX1-klasse staat een halve GP aan de start en onze mannen gaan dus een moeilijk reeks tegemoet. Roy Sillien knokt in het peloton met zowat iedere rijder en wordt beloond met een zestiende plaats. Na de pauze lukt het moeilijker en na een slipper, verlaat Roy vroegtijdig de race die vooral getekend werd door erg veel stof.

Onze Nationalen proberen overeind te blijven in deze hectische omstandigheden. De eerste manche in de gietende regen brengt een brengt een vierde plaats op voor Jerome Benonit terwijl na de pauze Donny Schmidt knap presteert en als vijfde aantikt. Minder geluk deze maal voor Jochem Walckiers die in de start tegen de vlakte gaat en daarbij een rempedaal dwars door zijn bil ziet prikken. Met veel bloed wordt Jochem toch nog tiende.

Gooik bracht dus twee podiumplaatsen en drie van onze rijders die aan de leiding staan van het BK. Alain Voermans, Killigan Delroeux en Mark Boot bleven dus knap overeind.

 

 

Results

Colin De Poortere 18+16=18

Ilan Heirwegh 10+10=11

Marnick Lagrou 5+2=4

Andy Haesevoets 6+6=5

Daily Van de Ketterij 8+11=9

Killigan Delroeux 1+1=1

Melvin Clarinval 6+5=5

Charly Colart DNS+DNS

Niki Margetic 9+6=7

Alain Voermans 2+2=2

Mark Boot 8+12=11

Jochem Walckiers 11+10=10

Donny Schmidt 9+5=7

Jerome Benonit 5+4=4

Roy Sillien 16+DNF=18

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.