Racereports

23/07/2017 : BK te Hasselt

Nu ook Charly Colart op het podium

Zoals gewoonlijk bij Mc.Santi was de omloop opnieuw haarfijn verzorgd. We gingen op de Runksterkiezel in Hasselt dan ook op zoek naar wat puntenwinst in het BK maar dat werd moeilijker dan verwacht door een pak mechanische problemen. Gelukkig zorgden Charly Colart, Marnick Lagrou en Alain Voermans voor de podiumplaatsen en kwamen enkele van onze rijders wel bijzonder dicht bij het podium.

In de 125 cc-klasse hebben Ilan Heirwegh en Marnick Lagrou de volledige dag vooraan geknokt. Voor Marnick leverde dat een nieuwe podiumplaats op bij de Beloften waardoor hij erg dicht bij de tweede plaats in het BK bij de Beloften komt. Ilan Bleef de toppers het vuur aan de schenen leggen maar moet voorlopig nog wachten op een foutje van de toppers om zijn eerste podium te scoren. Voorlopig wordt het plaats vier waardoor ook hij een pak plaatsen goed maakt in de tussenstand. Ook Daily Van De Ketterij was prima op dreef maar een val in de eerste manche brak even zijn ritme. VAndaar de zesde plaats maar een top vijf notering in het kampioenschap lijkt onverwacht steeds meer tot de mogelijkheden te behoren. Pechvogels in deze klasse waren Killigan Delroeux die de eerste manche aan het starthekken bleef staan en Andy Haesevoets die na de hole-shot even snel opnieuw met pech aan de kant stond.

In de cup MX2 heeft Charly Colart voor een knappe verrassing gezorgd. Onze Doornikse topper pakte tweemaal de kopstart en reed voortdurend in de top drie. Chraly werd uiteindelijk beloond met een derde plaats waardoor hij helemaal terug is van drie maanden inactiviteit.

Bij de cup-rijders van de MX1 beginnen Alain Voermans en Niki Margetic op het scherp van de snee. Onze twee toppers worden immers de eerste en de tweede bij de Senioren. Na de pauze loopt het minder want in de eerste ronde komen maar liefst 15 rijders ten val en onze twee senioren liggen er bij. De inhaalrace lukt wel prima voor Alain Voermans die opnieuw de zege pakt. Niki Margetic komt minder goed uit de verf na de valpartij want hij grijpt net naast het podium. Diezelfde valpartij zou trouwens ook Melvin Clarinval zijn podium kosten. Melvin komt uit in de Juniorenklasse en opent sterk met een derde plaats. Maar die massale val in de slotreeks doet ook hem de das om. Hij wordt uiteindelijk ook vijfde.

Bij de MX2-rijders zijn alle ogen gericht op Mark Boot. Onze BK-leider komt geblesseerd aan de start en beperkt zich tot de rondjes afmalen. In de slotreeks komt hij echter in aanraking van een andere rijder en komt daarbij opnieuw op zijn geblesseerde elleboog terecht. Mark moet zich tevreden stellen met een zesde plaats. Hij blijft wel aan de leiding maar dan wel met nog nauwelijks negen punten voorsprong.

In de MX1-klasse krijgen we reeds 's ochtends een domper want Jerome Benonit is met autopech zelfs niet tot op de omloop geraakt. Ook Donny Schmidt maakt een donkere dag mee want in de beide reeksen valt hij uit met een lekke band. Alle hoop dan maar op Jochem Walckiers. Onze Gentenaar is pas uit blessure maar strijdt met een groot hart. Hij wordt voor zijn inzet beloond met een vierde plaats en klimt daarmee naar de tweede plaats in de BK-tussenstand. Bij de inters is Roy Sillien duidelijk beter op dreef dan in Axel. Onze Suzuki-rijder grijpt een mooie zesde plaats en klimt hiermee ook enkele punten dichter naar de derde plaats in de tussenstand.

Volgende week trekken we naar de klassieker van Amc.Dworp in Gooik waar we ook Colin De Poortere zijn debuut bij de Beloften zullen zien maken.

 

 

Results

Roy Sillien 4+7+=6

Donny Schmidt DNF+DNF

Jochem Walckiers 4+5=4

Mark Boot 6+7=6

Killigan Delroeux 4+1=2

Marnick Lagrou 3+2=2

Ilan Heirwegh 5+5=4

Andy HAesevoets DNF+DNF

Daily Van de Ketterij 6+6=6

Alain Voermans 1+1=1

Niki Margetic 2+5=4

Charly Colart 4+3=3

Melvin Clarinval 3+5=4

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.