Racereports

21/07/2017 : BK te Axel

Opdracht maar half geslaagd

We hadden de afspraak op het RES van Axel met rood aangestipt en het moet gezegd worden dat we met gedeelde gevoelens terug huiswaarts keren. De aanval van Glenn Bielen en Jerome Benonit op de leiding van het BK liep grondig verkeerd af met een blessure tot gevolg.

Positief nieuws was er dan weer voor Ilan Heirwegh en Marnick Lagrou die de pannen van het dak reden in Axel. Ook Killigan Delroeux was sterk met een dubbele reekszege tot gevolg tewijl Jochem Walckiers in zijn heroptreden zo sterk was dat hij bijna op het podium terechtkwam in de slotreeks.

In de 125 cc-klasse domineerde Killigan Delroeux dus vrij gemakkelijk de beide reeksen. Na veel testwerk met zijn mecano Roland op woensdag kregen ze de nieuwe KTM goed aan het lopen. Dubbele reekszege dus en opnieuw wat meer voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap. Bij de Beloften was Marnick LAgrou goed onder stoom want hij streed in de eerste reeks voor de zege. NA de pauze werd het een derde plaats waardoor hij meteen het tweede podium van de dag optekende voor het Mikkola-team. Ook bijzonder scherp aan het sturen was Ilan Heirwegh. Jammer van dat kleine foutje in de slotreeks dat hem wellicht het podium kostte. Ilan zou als vijfde aantikken wat meteen zijn beste jaarresultaat is van het seizoen. Minder goed verging het Daily Van De Ketterij die reeds met een reserveblok moest starten en daarmee een pak problemen kende. Na een uitvaller in de eerste reeks, liep het ook na de pauze voor geen meter met pijnlijke armen. Ook Andy Haesevoets liep te balen in Axel want tijdens de trainingen liep de motor reeds stuk waardoor Andy zijn kortste optreden ooit meemaakte in Axel.

In de MX2-klasse stond Charly Colart eindelijk terug aan de start na alle problemen voor zijn ouders om vrijaf te krijgen. Charly reed in zijn eerste race na drie maand onmiddellijk naar een prima zesde plaats.

In de MX1-klasse stond Alain Voermans bijzonder hevig aan de start. Hij pakte de zege in de eerste manche en kon als derde aantikken na de pauze. De derde podiumplaats was meteen een feit voor de club. Ook Melvin Clarinval streed voor wat hij waard is maar halverwege de manche krijgt Melvin steeds last van tintelingen in de schouder waardoor hij net naast het podium greep en als vierde werd opgetekend. Ook Niki Margetic is opnieuw van de partij. Niki kan elk moment papa worden maar stond toch aan de start in Axel. Hij zou voorzichtig  acteren maar toch een vijfde plaats opeisen.

In de topklasse MX2 hadden we niets aan het toeval overgelaten. De voorbereiding van Glenn Bielen was perfect en dankzij Wim Kroon had Glenn ook opnieuw een deftige vering onder zijn kont zitten. De start was niet onaardig want Glenn reed zo naar de derde plaats tot hij onderuitschoof. Hij begon meteen aan een erg heftige achtervolging en toen hij de aanval op de tweede plaats ging inzetten, kwam hij opnieuw zwaar ten val. Nu was het wel prijs want met een sleutelbeenbreuk diende hij de race te verlaten. Mark Boot maakt ook zijn heroptreden na de elleboogbreuk en Mark rijdt erg voorzichtig om de schade in het BK te beperken. Hij doet dat voorteffelijk want ondanks de hitte blijft hij leider in het BK.

Bij de toppers uit de MX1-klasse probeert Roy Sillien met de toppers mee te komen maar de twee weken verlof zaten duidelijk nog in zijn kleren. Het werd geen topdag voor Roy die toch nog zevende werd. Bij de Nationalen keerde Jerome Benonit van de hemel naar de hel. Jerome leek op weg naar reekszege toen zijn ontkoppeling het begaf op 300 meter van de finish. NA de pauze probeerde hij toch nog de schade goed te maken maar haakte daarbij in elkaar bij het springen. Een fikse buiteling en een paar maal aanrijdingen zorgden voor een dubbele nulscore voor Jerome en een bezoekje aan het ziekenhuis. Voor Jochem Walckiers zou deze race in Axel overleven worden maar onze Gentenaar deed veel meer dan dat. Hij streed in de laatste manche zelfs voor een podiumplaats en zou in de eindstand een onverhoopte zesde plaats scoren. Dat was een pak beter dan Donny Schmidt die in Axel een ware offday kende want niets lukte voor onze KTM-rijder die slechts een handvol puntjes kon scoren, puur op karakter.

 

 

 

 

Results

Roy Sillien 8+6=7

Donny Schmidt 12+9=10

Jochem Walckiers 9+6=8

Jerome Benonit DNF+DNF

Mark Boot 8+7=7

Melvin Clarinval 5+4=4

Niki Margetic 6+5=5

Alain Voermans 1+3=2

Charly Colart 8+6=6

Killigan Delroeux 1+1=1

Marnick Lagrou 2+3=2

Ilan Heirwegh 4+5=5

Daily Van De Ketterij DNF+9=8

Andy Haesevoets DNS+DNS

Glenn Bielen DNF+DNS

  

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.