Racereports

13/06/2017 : EK te Koningshooikt

Stijgende lijn wordt verdergezet

 

De tweede EK-proef IMBA in evenveel weken voor onze jongens die voor de gelegenheid ook de VMCF-piloten op dezelfde dag konden aan het werk konden zetten. Onze twee jonkies deden het net zoals in Nederland vorig weekend opnieuw boven verwachting.

Vooral Glenn Bielen wist de harten van de Belgische fans te winnen. De eerste manche was echter niet goed van onze jongens met Glenn die tweemaal tegen de grond smakte op het mythische Fort van Koningshooikt. Hij eindigde op een twaalfde plaats in de opening terwijl Killigan een top tien plaats verloor door een lekke band. Hij werd uiteindelijk nog vijftiende maat het beste moest nog komen. In de tweede reeks vloog Glenn Bielen in de start meteen naar voren en zou hij na een harde strijd met de EK-leider Vanderlinden op een derde plaats eindigen. Kiki deed het omgekeerd want opnieuw verknoeide hij zijn start maar rijdt dan vlotjes naar een achtste plaats.  De reservetank was echter nog verre van leeg want de derde reeks werd nog de beste. Killigan deed ons nog even beven door te laat het gesloten rennerspark binnen te komen maar gelukkig stond Roland wel al met de motor in de box. Onze twee stromers dus aan de start en opnieuw pakte Glenn een superstart. Deze maal kwam hem niemand meer voorbij want hij pakte een super tweede plaats tot groot plezier van de Belgische fans. Ook Killigan Delroeux zette het vuur in de pan want na zijn slechte start dook hij meteen de top tien binnen. Hij stootte zelfs nog door naar de vijfde plaats waardoor onze twee boys in de top vijf van deze IMBA-EK-proef eindigden. Als toetje mocht Glenn nog mee naar het podium met de Italiaan Vitaliani en de Engelsman Ray Rawson.

Bij de VMCF blijven we intussen rustig scoren. Ilan Heirwegh en Colin De Poortere domineerden nog maar eens hun categorie en wonnen telkens de beide reeksen. Roy Sillien trad aan in de hoogste categorie en werd er prima derde. Iets wat ook onze Daily Van De Ketterij kon doen bij de Junioren. Ook positief zijn de stappen voorwaarts die Andy HAesevoets en Marnick Lagrou wisten te maken op deze betonbaan. Donny Schmidt is ook opnieuw in opmars want hij werd vijfde bij de internationalen.

Veel beterschap moeten we helaas ook wensen want Alain Voermans kwam in de slotreeks hard te val en hopelijk valt de schade voor Alain mee. Ook in het kamp van Jerome Benonit was er even paniek toen pa Joel onwel werd in het rennerspark. Jerome trok na de trainingen dan ook meteen huiswaarts om zijn pa te laten verzorgen. Van hieruit dus, veel beterschap Joel.

Results

Killigan Delroeux 15+8+5=9

Glenn Bielen 12+3+2=3

Ilan Heirwegh 1+1=1

Colin De Poortere 1+1=1

Daily Van De Ketterij 4+3=3

Marnick Lagrou 5+6=6

Andy HAesevoets 7+7=7

Alain Voermans 6+DNF=9

Roy Sillien 3+2=3

Donny Schmidt 4+5=5

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.