Racereports

17/04/2017 : BK te Axel

Nu ook podium voor Marnick Lagrou

 

De vierde ronde van het BK ging door op het gekende RES-circuit van Axel in Zeeland. Dit is niet meteen onze favoriete baan maar toch begonnen we er met goede moed aan. Onze blessure-lijst werd intussen ook weer wat langer want Roy Sillien kwam op zondag ten val en moest forfait geven voor deze proef. Ook Alain Voermans kwam gehavend naar Zeeland want met een blessure aan het staartbeen naar de zandomloop.

In de 85 cc probeert Colin De Poortere alles om zijn puntentotaal op te krikken. Colin pakt tweemaal punten maar vindt toch zijn draai niet. Het circuit ligt er dan ook bijzonder vreemd bij nadat op zaterdag reeds de FPCNA een racedag hebben gereden. Colin pakt een dertiende plaats.

In de Cup MX2 krijgen we een dubbele kopstart voor Charly Colart. Nochtans was de dag slecht begonnen voor Colart die met autopech bijna niet op het circuit raakte. Hij mist dan ook de trainingen bij de Junioren en dat laat zich voelen bij Charly. Hij probeert het tempo te volgen van de koplopers maar moet de top vijf toch laten gaan. Hij wordt uiteindelijk toch nog mooi zevende nadat mecano Wim ook even tussen de reeksen moest ingrijpen bij de KTM die plots vreemde kuren kreeg.

In de CUP MX1 moet Alain Voermans de volledige manche proberen recht te staan want bij een training bezeerde hij zich aan het staartbeen. Alain zou toch een dubbele tweede plaats pakken waardoor hij enkele punten zelfs terugpakte op de toppers in deze klasse. Bij de Senioren blijft Alain wel knap aan de leiding. Minder goed verging het Niki Margetic want onze Suzuki-rijder werd in de eerste manche gewoon overhoop gereden. Axel is reeds zijn favoriete baan niet en Niki verlaat dan ook vroegtijdig met een gebogen stuur en kapotte handvaten de race. Bij de Junioren treedt Melvin Clarinval aan met zijn gekneusde rib. Onze Waalse topper heeft het moeilijk in de diepe knippen. Hij kan toch de schade beperken met een achtste plaats maar nu dient Melvin toch enkele weken rust te nemen om topfit aan het tweede deel van het seizoen te kunnen starten.

In de 125 cc-klasse weten Marnick Lagrou en Killigan Delroeux de Belgische fans op hun hand te krijgen. Marnick grijpt de toppes bij de Beloften bij de keel en strijd de volledige dag voor het podium. In de laatste ronde krijgt hij zelfs nog de kans om de zege te pakken maar de kracht ontbrak voorlopig nog om een geslaagde aanval te plaatsen. Hij wordt wel knap tweede. Ook Daily Vandeketterij is goed op dreef in Axel. Vooral zijn eerste manche doet naar meer verlangen want Daily tikt met een zesde plaats dichtbij de top vijf aan. Ook Andy Haesevoets is goed op dreef maar een val in de start van de slotreeks doet een superprestatie de nek om. Hierdoor mist hij net de top tien. De meeste aandacht trekt Killigan Delroeux terug naar zich toe. De Britse toprijder Jack Bitcliffe is aanwezig en rijdt zomaar drie seconden sneller dan de rest maar dat is zonder Kiki Delroeux gerekend. In de eerste manche komt het tot een secondenslag tussen de twee en het is de Brit die het laken naar zich toe trekt in een zinderende eerste manche. Na de pauze gaan echter alle remmen los bij Kiki die in een mum van tijd de Engelse gastrijder naar de achterhoede verwijst. Goed dus voor een nieuwe zege en reeds de derde podiumplaats van de dag voor het team.

Bij de BK-piloten MX2 start de eerste reeks rampzalig voor ons want in de eerste bocht gaan een tiental rijders erg zwaar onderuit. Bij de slachtoffers waren onze Glenn Bielen en Mark Boot die zelfs doorheen de omheining vloog. Einde verhaal dus voor onze jongens die nog wel enkele puntjes weten te pakken. De herneming wordt veel beter voor Mark Boot die zomaar naar de reekszege reed. Dat was zelfs nog voldoende voor een podiumplaats. Voor Glenn werd ook de slotreeks een ware overlevingstocht. Hij reed op een mooie derde plaats toen hij bij een aanval op de tweede plaats samen met zijn collega tegen de grond ging. Glenn zou na een moeilijke race nog op een vijfde plaats eindigen. 

In de MX1-klasse hebben onze jongens vorige week indruk nagelaten maar in Axel ging het toch moeilijker. Jerome Benonit opende nog sterk met een derde plaats maar na de pauze begon de koppeling nog maar eens op te spelen. Jerome moest dan ook tevreden zijn met een zesde plaats. Voor Jochem Walckiers waren er dan weer remproblemen die hem dwarsboomden. Nochtans had Jochem graag een trofee gepakt voor de verjaardag van zijn pa. In de slotreeks komt Peter Hage himself assistentie verlenen en pakt Jochem een vijfde plaats. Medische problemen waren ook weer het probleem bij Donny Schmidt. In de slotronden van de eerste reeks bezeerde Donny opnieuw zijn schouder zodat een goed resultaat meteen de nek werd omgewrongen. De ene week is duidelijke de andere niet voor onze Nationalen die nu enkele weken rust krijgen om alles op een rijtje te zetten om nog sterker terug te keren dan voor de pauze.

 

Results

Colin De Poortere 13+14=13

Alain Voermans 2+2=3

Niki Margetic DNF+7=12

Melvin Clarinval 7+7=8

Killigan Delroeux 2+1=1

Marnick Lagrou 2+2=2

Charly Colart 6+8=7

Daily Van De Ketterij 6+10=7

Andy Haesevoets 8+12=12

Glenn Bielen 8+5=6

Mark Boot 8+1=3

Donny Schmidt 9+9=9

Jochem Walckiers 7+5=6

Jerome Benonit 3+6=5

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.