Racereports

09/04/2017 : BK te Mons

Mooie liedjes blijven duren

 

De derde BK-proef was één van onze favorieten, le bois brule in Mons heeft ons altijd goed gelegen en voor onze voorzitter is het bijna een thuiswedstrijd. De Mikkola's stonden dan ook op scherp voor deze belangrijke proef al is het steeds een beproeving om eerst aan de start te raken in Mons. Eerst moeten we immers de chaos aan het Welcome-center, de parking en het gesloten rennerspark overleven. Een survival die deze maal iets meer dan twee uur in beslag nam.

Maar de races waren zoals gewoonlijk in Mons wel top. In de 85 cc-klasse lijkt Colin De Poortere op niveau te komen. Onze kleinsten reed een dijk van een eerste manche en tikte na enorme sprongen aan op een achtste plaats. Na de pauze was er een beetje pech meegemoeid maar toch voldoende om zijn eerste top tien notering in een BK-proef te noteren. Sterk begonnen dus.

In de 125 cc-klasse staat iedereen klaar voor een schitterende wedstrijd maar na tien meter worden we reeds opgeschrikt door een enorme startcrash. Het grote slachtoffer is hierbij Killigan Delroeux. Gelukkig loopt hij bij de val enkel wat kneuzingen en blauwe plekken op en kan hij zijn weg verder zetten om nog naar een vijfde plaats te rijden. Marnick Lagrou is die eerste manche op zijn best want hij strijdt voor de reekszege en zou op een vierde plaats eindigen na een helse rit. Ook Andy Haesevoets rijdt een prima eerste reeks want hij wordt erg sterk zevende. Ook Daily Van de Ketterij begint op dreef te komen want ook hij strijdt mee in de top tien. Ilan Heirwegh timmert intussen dapper aan de weg terug. Op een loodzware omloop pakt hij eerst een twaalfde plaats maar in de slotreeks loopt het toch fout en dient Ilan de handdoek te werpen. Moed houden en blijven proberen is hier de boodschap en dan kan Ilan binnen enkele weken terug meestrijden met de top vijf. 

In de slotreeks kennen we een droomstart met vier Mikkola-rijders in de top vijf maar dan komen de zware kanonnen eraan. Alleen Killigan Delroeux weerstaat aan de tegenstand en rijdt zomaar naar een nieuwe zege. Marnick Lagrou vindt duidelijk zijn drive niet want pas halverwege komt hij in zijn ritme. Hij pakt uiteindelijk een nog steeds prima achtste plaats. Daily eindigt net uit de top tien als elfde maar de verrassing van de dag leek toch weer van Andy Haesevoets te komen. Onze Limburger leek op weg naar plaats negen tot hij door een gedubbeld rijder van de sokken werd gereden. Andy kwaad natuurlijk en pas als dertiende binnengekomen. Killigan Delroeux zorgt intussen wel voor de eerste zege van de dag.

In de Cup MX2 rijdt Charly Colart in zijn eigen achtertuin en dat hebben ze geweten in Mons. Voor een pak supporters miste Charly nipt zijn eerste podium. Hij wordt schitterend vierde na twee perfecte manches en klimt zo indrukwekkend snel naar de top van het Belgische Kampioenschap. De top vijf is nu reeds binnen.

Bij de cup MX1 is de wedstrijd nauwelijks begonnen of Alain Voermans ligt reeds tegen de grond. Het wordt het begin van een moeilijke manche van Alain die toch nog naar een vijfde plaats zou terugrijden. Niki Margetic maakt de omgekeerde beweging. Hij start erg snel maar zakt toch terug naar de vierde plaats. Niet verwonderlijk als men weet dan Niki op zaterdag de volledige dag in ziekenhuis verbleef nadat zijn schoonpa met ernstige hartklachten werd opgenomen. Na de pauze zou Niki begrijpelijkerwijze nog verder wegzakken naar een zevende plaats. Alain Voermans deed het ondanks zijn pijnlijke ribben nog goed in de slotreeks en zou als tweede aantikken. Ook onze Juniorrijder Melvin Clarinval reed met ene pijnlijke grimas rond want na zijn val van vorige weekend in Lommel werd een ribbreuk vastgesteld. Melvin verbijt de pijn en eindigt uiteindelijk op een mooie vijfde plaats.

Over dan maar naar de MX2-klasse waar onze twee rijders Mark Boot en Glenn Bielen de show hebben gestolen. Mark won probleemloos de eerste manche bij de inters MX2 voor Glenn Bielen die wel de eerste Nationaal werd. Na de pauze zorgde een val van Mark Boot ervoor dat een beresterke Glenn Bielen aan de leiding verscheen. Iedereen verwachte een tegenaanval van Mark maar Glenn reed zo sterk dat hij zijn eerste internationale zege kon boeken. Uiteraard wonnen de beide heren hun categorie waardoor Mark Boot zelfs de nieuwe leider wordt in het BK.

In de MX1-klassen stonden enkele rijders aan de start van het WK maar dat deerde Roy Sillien niet om duchtig mee te gassen. Een kleine val liet hem enkele plaatsen verliezen maar toch kon Roy knap als negende aantikken in deze internationale race. In de Nationalenklasse hebben onze rijder alles en iedereen voor joker gezet. Jerome Benonit en Donny schmidt domineerden de manches en werden één en twee in de eindstand. Jochem Walckiers kon niet achter blijven en na een schitterende slotreeks werd hij erg mooi derde waardoor onze rijders het volledige podium innamen. Een unicum bij een BK-proef. Jerome Benonit wordt ook de nieuwe leider in het BK.  

Met zes podiumplaatsen waaronder vier eindzeges beleefde onze club in Mons een hoogtepunt dat wellicht niet snel geëvenaard zal worden. Veel rust krijgen we voorlopig niet want Maandag staat proef vier reeds op het programma : Axel. 

 

Results

Colin De Poortere 8+12=10

Andy Haesevoets 7+13=8

Ilan Heirwegh 12+DNF=16

Marnick Lagrou 4+8=5

Daily Van De Ketterij 10+11=10

Niki Margetic 4+7=6

Alain Voermans 5+2=4

Melvin Clarinval 6+6=5

Charly Colart 3+4=4

Glenn Bielen 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Donny Schmidt 2+2=2

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 4+3=3

Killigan Delroeux 1+1=1

Roy Sillien 9+8=9

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.