Racereports

19/03/2017 : ONK te Axel

Kiki Delroeux bevestigt

Daar het Nederlands kampioenschap dit jaar een proef had in Axel besloten we om nog eens enkele van onze rijders te laten aantreden in dit erg sterke kampioenschap. Reeds tijdens de kwalificaties kregen we enkele klappen te verwerken. Daily Van De Ketterij zag zijn motor kapotlopen door een kapote bougiekap en raakte dus niet door de kwalificaties. Marnick Lagrou kende dan weer andere problemen want zijn tijden kwamen niet op de monitor zodat het blind rijden werd voor Marnick. In de laatste ronde kwam zijn tijd dan wel te voorschijn. Marnick miste net de kwalificatie als 22ste. In de B-finale zouden onze jongens echter prachtig revanche nemen. Daily werd mooi vierde en Marnick reed als beste 125 cc-rijder naar een derde plaats.

Killigan Delroeux had zich perfect geplaatst en verbaasde iedereen door tijdens zijn eerste inter-cross op een tiende plaats te eindigen. In de slotreeks zagen we dan weer een hypernerveuze Kiki aan de start. Hij crashte driemaal in de eerste ronden en ging dan als een gek achtervolgen. Hij werd nog erg knap veertiende.

Ook Mark Boot besloot nog eens een ONK te rijden maar dat betreurde Mark zich al na de eerste manche. Onze speedboot vloog werkelijk naar de derde plaats om in de laatste vijf minuten toch fysiek te kraken tegen de EK-toppers. Hij wordt uiteindelijk achtste. In de slotreeks loopt het veel minder want Mark bezeert zijn geblesseerde voet door te ver te springen waardoor het na drie ronden al over en out was. Ook Glenn Bielen kende niet zijn beste dag. Door het continu wijzigende uurrooster verscheen hij te laat aan de start in reeks 1. Na de pauze liep het ook niet best want Glenn raakte niet in de top twintig. Volgend weekend gaan we even herbronnen met Glenn en herstarten we het seizoen vol goede moed.

De andere jongens gingen aan de slag bij de VLM in Balen waar een amateurcross plots uitdraaide op een internationale topper. Roy Sillien wordt er de lieveling van het publiek door van de 40ste plaats naar de vijfde plaats te rijden. In de herneming komt een rijder zwaar ten val net voor de neus van Roy die er tegenaan knalt. Weer remonteren dus en nu eindigde hij als zevende. Jerome Benonit probeerde ook te rijden in Balen maar kende duidelijk nog last van zijn zware val van vorig weekend. Wie wel prima presteerde was de heroptredende Ilan Heirwegh die hersteld lijkt van zijn sleutelbeenbreuk en zomaar naar zesde plaats reed.

Results

Marnick Lagrou 3 (B-finale en eerste 125 cc-rijder)

Daily Van De Ketterij 4 (B-finale)

Killigan Delroeux 10+14=10

Mark Boot 8+DNF

Glenn Bielen DNS+23

Roy Sillien 5+7=6

Jerome Benonit 27+18=23

Melvin Clarinval 28+21=20

Ilan Heirwegh 7+8=6

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.