Racereports

12/12/2016 : Kerstcross Stekene

Mooie afsluiter van het seizoen

 

Op het circuit van Stekene-Nieuwdorp konden we in schoonheid het seizoen afsluiten. Normaal staat deze race nite op ons programma maar nu was het weer zo uitzonderlijk goed dat enkele van onze jongens niet konden thuisblijven. Onze Nieuwkomers lieten zich ook al meteen zien wat beloofd voor het nieuwe seizoen dat er straks aankomt.

Marnick Lagrou heeft zijn debuut bij de Beloften niet gemist. Zijn eerste officiele wedstrijd werd meteen bingo want ondanks het sterke deelnemersveld kon Marnick zijn eerste zege boeken. Via een tweede en een derde plaats kreeg onze Antwerpenaar onmiddellijk de grootste beker overhandigd bij de Beloften.

In de Juniorenklasse kon onze nieuwkomer Killigan Delroeux iedereen dan weer verrassen. De 14-jarige knaap reed in de eerste manche van de 26te naar de tweede plaats om in de slotreeks iedereen in de prak te rijden. Overwinning nummer twee was meteen binnen voor onze club.

Bij de Nationalen MX2 stond Steken in het kader van het testen van de motor van Glenn Bielen. Er werd door pa Rudi en Mecano Dimi stveig gesleuteld aan de KTM op aangeven van onze Wim. De motor loopt reeds prima maar de vering zorgt nog wat kopzorgen. Toch weet Glenn na een erg pittige strijd de tweede plaats te pakken achter de vice-wereldkampioene Nancy Vandeven. Erg knap en onverhoopt succes dus voor ons nieuw Limburgs kanon.

Bij de inters MX2 waren alle ogen gericht op onze Mark Boot. Mark vliegt dan ook als een raket naar voren na een val in de start. Plots loopt de motor echter niet meer en is de reeks over en out voor Mark. Dat hij de slotreeks dominerend wint is dan ook een pleister op een houten been.

In de koninginneklasse wordt het testen voor de Suzuki-rijder Jerome Benonit. Hij pakt het rustig aan en eindigt toch in één reeks op een negende plaats maar de verrassing komt van Donny Schmidt. Donny rijdt een knappe eerste reeks als achtste maar vliegt er stevig in tijdens de slotreeks. Pas op het einde dient hij zijn podiumplaats af te geven na een helse reeks tussen een pak toprijders.

Results

Marnick Lagrou 2+3=1

Killigan Delroeux 2+1=1

Glenn Bielen 2+2=2

Mark Boot DNF+1=5

Donny Schmidt 8+7=7

Jerome Benonit 9+DNF=12

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.