Racereports

29/08/2016 : BK te Avesnes

Beste resultaat ooit voor het team

 

LA douce France heeft ons geen windeieren gelegd want zoals voorspelt gingen onze rijders helemaal loss in Avesnes-Sur-Helpe. In bijna alle reeksen speelden we een hoofdrol waardoor we met een pak podiumplaatsen huiswaarts keerden. Zelfs onze Nederlandse boys lieten een schitterende indruk na de bergen van Noord-Frankrijk.

In de 85 cc staat Marnick Lagrou op scherp maar daar is al genoeg over geschreven. Marnick doet het fantastisch en pakt zelfs met enkele buitenlandse toppers een wonderbaarlijke tweede plaats. Helaas is dat niet voldoende om een plekje te veroveren bij het Belgische team maar Marnick is nu wel zeker van zijn titel van vice-kampioen van Belgie en dat in zijn eerste jaar BMB. Ook Ilan Heirwegh timmert aan de weg terug en op de moeilijke omloop maakt Ilan een klein foutje wat hem op een achtste plaats doet belanden. DE grootste verrassing komt van Colin De Poortere die zijn grootste BK-buit tot nu toe weet te pakken op de steile hellingen. Hij wordt mooi twaalfde.

Bij de Senioren is Niki Margetic afwezig wegens vakantie maar Alain Voermans neemt prima zijn favorietenrol over. Alain is niet uit de top weg te slaan en wordt mooi tweede. Daarmee klimt hij naar de derde plaats in het BK.

De Juniorenklasse zorgde voor een heus spektakelstuk met onze Lucas Derycke in de hoofdrol. Lucas vernedert iedereen in de eerste manche maar maakt de schrik van zijn leven mee in de slotreeks. Lucas wordt in de eerste bocht van de motor geschoten en loopt naast de motor de eerste helling naar boven. Eens terug in het zadel begint hij aan een razende achtervolging die hem op de derde plaats doet belanden. Daarmee pakt hij zelfs nog de eindzege en is hij zo goed als zeker van de tweede plaats in het BK. In de MX1-klasse overtreft Melvin Clarinval alles en iedereen want ook hij pakt een podiumplaats. Het blijft dus podiumplaatsen regenen in Frankrijk.

Over dan maar naar de 125 cc-klasse waar Charly Colart zoals gewoonlijk als een raket van start gaat. Charly kan zijn plaastje echter niet vasthouden maar pakt toch nog een vijfde plaats net voor de neus van een prima rijdende Andy Haesevoets die eindelijk eens een wedstrijd zonder pech meemaakt.

In de MX2-klasse kunnen we opgelucht ademhalen want Cedric Grobben blijkt afwezig te zijn in Avesnes. Mark Boot kan dus rustig naar de challengertrophy toe rijden en de grote cheque binnenhalen. MArk krijgt in de eerste manche echter af te rekenen met de slovaak Vondasek en Brian Engelen. Tot overmaat van ramp komt Mark ook nog eens ten val en bezeert daarbij zijn hand. Op karakter wordt hij toch nog vijfde om in de herneming zelfs een derde plaats te pakken. Opnieuw een podiumplaats dus. Dylan Mayne is aan zijn tweede race bezig na zijn blessure en heeft voorlopig moeite met het tempo. Op karakter wordt hij toch nog zesde.

Bij de MX1-rijders werd het een dag van vallen en opstaan. In de eerste manche komen Roy Sillien en Stefan Hage slecht van start maar knokken zich beiden nog naar een zevende en zesde plaats. Onze Nationalen zijn beter op weg want Jochem Walckiers pakt schitterend de zege terwijl Jerome Benonit op een derde plaats eindigt. De prijs van de doorzetting gaat deze maal naar Donny Schmidt die op zijn rampencircuit een dubbele zevende plaats pakt. In de slotreeks ontstaat er grote opschudding met een zware val voor Erik Willems die daarbij onze Roy Sillien meesleurt. De rode vlag gaat meteen de hoogte in want Erik Willems blijft roerloos liggen. Achteraf blijkt alles nog mee te vallen en ook onze Roy Sillien is weer te been. Roy zou nog zesde worden terwijl Stefan Hage eindelijk op zijn niveau lijkt te komen. Hij wordt mooi vierde. Bij onze Nationalen loopt het minder dan in de eerste reeks want Jochem Walckiers ziet zijn band van de velg gaan terwijl Jerome Benonit in de fout gaat op de geleende motor van Melvin Clarinval.

Ook de superfinale verloopt niet schitterend want weer wordt er massaal gevallen in de start. Alleen Stefan Hage blijft overeind van onze rijders en eindigt op een mooie vijfde plaats.

Door de boycot van de BMB-rijders op deze schitterende organisatie, zal het wellicht de laatste maal zijn dat de BMB-piloten hier zullen aangetreden hebben. En dat op één van de mooiste omlopen van de kalender. Begrijpe wie begrijpe kan.

 

 

Results

Marnick Lagrou 2+4=3

Ilan Heirwegh 10+8=8

Colin Depoortere 12+13=12

Alain Voermans 4+2=2

Charly Colart 5+5=5

Andy Haesevoets 6+6=6

Lucas Derycke 1+2=1

Melvin Clarinval 2+3=2

Mark Boot 4+3=3

Dylan Mayne 5+6=6

Donny Schmidt 7+7=7

Jochem Walckiers 1+6=3

Jerome Benonit 3+6=6

Stefan Hage 7+4=4

Roy Sillien 6+6=6

 

SUPERFINALE

Stefan Hage 5

Donny Schmidt 11

Jochem Walckiers 14

Lucas Derycke 16

Melvin Clarinval 21

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.