Racereports

21/08/2016 : BK te Orp-Le-Grand

Vier podia in BK-proef

De omloop van Orp-Le-Grand is er eentje waar we ieder jaar naar uitkijken en ook nu weer lag het circuit van de Kleine Gete er fantastisch bij. Dit is duidelijk ons ding en alle rijders waren er dan ook op gebrand om te scoren in Waals-Brabant. Voor onze mannen werd het ook uitkijken naar het heroptreden van Dylan Mayne.

Bij de allerkleinsten gaan Ilan Heirwegh en Marnick Lagrou voor de grote punten want het einde van het seizoen komt dichterbij. Tijd dus om de puntjes op de i te plaatsen maar dan wel zonder Colin De Poortere die 's nachts geveld wordt door een astma-aanval. De twee anderen zitten meteen mee vooraan en Marnick Lagrou schittert met een prima derde plaats. Ook Ilan is in de buurt maar in de laatste minuten laat het tekort aan competitie zich toch voelen en Ilan draait bijzonder wijselijk tijdig het gas dicht. Hij wordt mooi zesde.

Naar de Senioren dan maar waar Alain Voermans slechte herinneringen heeft aan deze omloop. Enkele jaren geleden verloor Alain Hier immers een teen maar daar is vandaag weinig van te merken. In de eerste reeks gaat het even fout maar Voermans pakt een mooie tweede plaats na de pauze. Ook Niki Margetic is op dreef en heeft de smaak duidelijk te pakken. De slotreeks wordt echter een lange rij van frusterende slippers waardoor hij net zoals vorige week net naast het podium terechtkomt. Nog maar eens vierde.

In de Juniorenklasse kunnen we het verslag kort maken. Lucas Derycke vernederde de tegenstand in de beide reeksen want niemand raakte nog in de buurt van onze Husky-rijder. De tweede podiumplaats kan dan ook genoteerd worden. In de MX1-klasse raakt Melvin Clarinval niet los van het peloton en sleurt er toch een onverhoopte zesde plaats uit.

In de 125 cc-klasse dient Andy Haesevoets met zijn oude motor te rijden daar de 150 cc nog niet goedgekeurd is in de BMB. De brommer loopt echter niet meer waardoor Andy een bijzonder frusterende dag meemaakt. Beter vergaat het Charly Colart die steeds beter wordt. Hij zet zijn KTM terug in de top tien waardoor vooraan blijft meedraaien in deze topklasse voor de jeugd.

De nationalen waren onze revanche verschuldigd en Jochem Walckiers maakt het mooi goed. Hij zorgt voor de derde podiumplaats terwijl ook Jerome Benonit een keurige zesde plaats pakt op de 350 cc-motor. De mecano's hadden tot 4 uur moeten doorwerken om de reservemotor van Jerome klaar te krijgen nadat de 450 cc-machine nog eens de geest had gegeven. In de MX2-klasse wordt het zoals verwacht erg moeilijk voor Dylan Mayne na zijn blessure. De schouder blijft pijn doen maar Dylan graait toch in de BK-punten met een zevende plaats.

Bij de inters wordt het een moeilijke dag want Mark Boot bezeert zich reeds bij de trainingen aan de knie maar de afwezigheid van enkele toppers uit het BK, geeft hem toch de moed om te starten. Mark zet een erg slechte eerste reeks neer waardoor de humeurbarometer ver onder nul komt te staan. Als de motor dan ook nog eens stukloopt net voor de tweede reeks wordt het helemaal erg. Mark Boot moet noodgedwongen zijn nieuwe motor van stal halen en net dat bleek een topzet te zijn. Zo slecht de nieuwe kTM loopt in het zand, zo goed loopt hij op de harde omlopen. Mark knokt zich in de twee overige reeksen naar een tweede plaats waardoor de dag toch nog positief eindigt. In Orp had men opnieuw de helft van het GP-circus ingehuurd en dat laat zich voelen in de MX1-klasse. Toch kunnen Roy Sillien en Stefan Hage nog enkele puntjes sprokkelen op deze erg moeilijke omloop.

 

Results

Lucas Derycke 1+1=1

Mark Boot 4+2+2=2

Jochem Walckiers 3+4=3

Dylan Mayne 6+7=7

Jerome Benonit 6+5=6

Donny schmidt +18=13

Melvin Clarinval 6+6=6

Marnick Lagrou 4+3=3

Ilan Heirwegh 6+6=6

Charly Colart 10+9=9

Andy Haesevoets 21+19=22

Alain Voermans 16+2=7

Niki Margetic 4+7=4

Stefan Hage 17+18+23=19

Roy Sillien 20+22+29=23

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.