Racereports

15/08/2016 : BK te Balen

 

Lucas Derycke en Mark Boot gooien troeven op tafel

 

Meer en meer worden de Mikkola-piloten echte specialisten van de heuvelcircuits en daardoor was het enthousiasme voor de zandbak van Balen bijzonder matig te noemen. Toch moesten we erdoor en zoals verwacht werden de trainingen niet meteen een groot succes.

In de races werd het echter andere koek want reeds bij de 85 cc doken onze twee toppers Ilan Heirwegh en Marnick Lagrou de top tien binnen van bij de eerste ronde. Marnick zou zelfs tussen de internationale toppers zijn mannetje weten te staan werd knap als tweede Belg genoteerd. Ook Ilan plooide niet en ondanks dat hij net drie dagen op stage geweest was, weet ook hij een top tien plaats te pakken. Ook Colin De Poortere was van de partij en onze kleinste rijder is in conditie en dat hebben ze geweten in Balen. Ondanks de ruime internationale aanwezigheid pakt Colin toch BK-punten wat een prestatie op zich is.

In de 125 cc-klasse staat Charly Colart er alleen voor en onze Waalse nieuwkomer verbaast iedereen door als derde aan de race te beginnen. Het duurt zelf tot halverwege voordat de BK-toppers langskomen. Mits een beetje mer conditie kan Charly zeker een podiumplaats pakken. Nu eindigt hij op een twaalfde plaats na twee razende reeksen waardoor hij oprukt naar een vijfde plaats in het BK.

Bij de Senioren staat Alain Voermans voor zijn lievelingscircuit want onze Oostkantonner is een echte zandhaas. Het loopt voor Alain echter niet goed want hij komt reeds bij de start ten val. Toch weet hij nog enkele punten te pakken maar loopt wel al mankend naar het rennerspark. Daar blijkt de enkel ernstig geraakt en de slotreeks wordt dan ook moeilijk. Toch lijkt hij op weg naar de reekszege tot de pijn hem te veel wordt. Een opgave is een zeldzaamheid bij Alain maar dit is er toch eentje. Beter vergaat het Niki Margetic die in Balen altijd alles of niets speelt. Niki pakt eerst een matige negende plaats maar in de slotreeks is hij outstanding. Hij grijpt zo maar net naast het podium als vierde in de eindstand.

Over dan maar naar de Junioren waar Lucas Derycke een volledige week aan de vering heeft zitten werken. Samen met Papa Marc en Danny Sillien werd het vele werk door Lucas beloond met een knappe podiumplaats in Balen. Vooral de slotreeks waarbij hij van de 45ste naar de derde plaats toereed was ronduit indrukwekkend. Minder happy zat Melvin Clarinval erbij want Melvin staat gekend als een zandhapper maar in Balen lukt er echt niets. De normaal zo opgewekte ardennees loopt dan ook de volledige dag te mokken na een ontgoochelende zesde plaats.

Onze Nationalen kennen dan weer een echte offday met motorische problemen voor Jerome Benonit en Jochem Walckiers en een Donny Schmidt die zijn draai niet vindt in de zandbak. Het enige pluspunt is dat Jochem Walckiers ondanks alle pech toch nog de tweede plaats in het BK overneemt waardoor er nog een kleine glimlach af kon.

Bij de inters heeft MArk Boot een grootse indruk nagelaten. Mark start tussen de GP-mannen en weet tot tien minuten voor het einde de leiding in handen te houden tegen de enorme overmacht. MArk zou in die eerste reeks uitstekend derde worden. Ook in de slotreeks deed hij het huzarenstukje nog eens over waardoor iedereen dacht dat de derde manche een makkie zou worden. Mark start echter als 46ste en moet dus meteen aan de bak. Hij rijdt meer dan helft van het peloton voorbij en eindigt uiteindelijk opnieuw als derde MX2-rijder. Subliem. Dat Bootje een half uurtje moest bijkomen na de manche, zal niemand dan ook vreemd vinden. Podium nummer twee is binnen in deze zandbak.

Onze MX1-rijders hebben minder plezier in hun rijden want noch Stefan Hage noch Roy Sillien kunnen een deuk in een bakje boter rijden tegen de wereldtoppers.  Neen, dat zandrijden is echt ons ding niet meer. Gelukkig wordt het volgende week beter op het schitterende circuit van Orp.

Results

Colin De Poortere 19+22=21

Ilan Heirwegh 10+16=13

Marnick Lagrou 7+8=7

Charly Colart 10+11=12

Alain Voermans 12+DNF=18

Niki Margetic 9+3=4

Melvin Clarinval 8+5=6

Lucas Derycke 3+4=3

Jerome Benonit 9+DNF=17

Jochem Walckiers 10+17=12

Donny Schmidt 14+15=15

Mark Boot 3+3+3=3

Stefan Hage 37+28+21=29

Roy Sillien 23+34+34=38

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.