Racereports

24/07/2016 : BK te Hasselt

Goede zaken in het BK

 

De volgende BK-proef werd verreden op de Runksterkiezel in Hasselt. Op de weideomloop van Santi was alweer een erg knappe omloop uitgetekend en traditioneel moesten we weer wennen aan het gras dat de trainingen steeds weer bijzonder tricky maakt. Nadat al onze rijders de glijpartij tijdens de trainingen overleefden konden we eraan beginnen.

Bij de Senioren waren onze beide papa's van de partij want zowel Niki Margetic als Alain Voermans stonden weer beiden aan de start. Voor Alain begint het slecht want bij de eerste bocht loopt het fout voor onze Oostkantonner die tegen de vlakte gaat. Even later doet Alain het nog eens over waardoor zijn reeks meteen buiten de top tien eindigt. Voor Niki Margetic loopt het beter want hij rijdt mee in de top en verzwakt nauwelijks. Zijn conditie levert hem dan ook een vijfde plaats op. In de slotreeks maakt Alain Voermans een copie van de eerste want weer dondert hij van de motor in de start. Hij zou na een mooie remonte toch nog vierde worden. Niki Margetic knokt net zoals in de eerste reeks en wordt daarvoor beloond met een derde plaats in de eindstand.

Bij de allerkleinsten staat alleen Marnick Lagrou aan de start en krijgt daar meteen af te rekenen met enkele Europese toppers als Mateo Miot en Nikita Kucherov. Telkens strijdt hij binnen de top tien en wordt beloond met een zesde plaats na een bijzonder harde wedstrijd.

Over dan maar naar de Beloften waar Andy HAesevoets blijft sukkelen met de motor. Dit is zijn laatste optreden met de oude KTM maar toch kan hij in de beide reeksen dikke BK-punten scoren. Nog beter vergaat het Charly Colart. Door omstandigheden kan Charly nauwelijks wedstrijden rijden en dat aat zich voelen. Hij presteert in Hasselt dan ook bovenmaats en rijdt zelfs lange tijd op een tweede plaats waardoor hij iedereen overtuigt van zijn kunnen. Hij eindigt tussen de EK-rijders uiteindelijk op een achtste plaats.

Bij de Junioren zet Lucas Derycke een verbluffend tempo neer maar op het einde van de manche kan onze Husky-rijder het niet volhouden. Toch pakt Lucas opnieuw belangrijke punten terug in het kampioenschap waardoor hij oprukt naar de derde plaats in de tussenstand. Ook Melvin Clarinval heeft de weg naar voren gevonden. Opnieuw mist hij maar nipt het podium waardoor ook hij dicht bij het BK-podium lijkt te komen.

Bij de Nationalen MX2 waren we snel uitgepraat want Dylan Mayne start vol goede moed aan de manche tot hij een ernstige tik krijgt van de international Jordan Hebette. Dylan komt hierbij ernstig ten val en zou met een gescheurd schouderkapsel de rest van de dag moeten uitzitten.

In de MX2-klasse wordt er om de punten gestreden en dat moest Mark Boot snel ondervinden. Reeds in de eerste ronde hing hij in het decor. MArk kon als allerlaatse herbeginnen en reed doorheen het deelnemersveld naar een vijfde plaats. De scherpte was er dan ook een beetje af voor de slotreeks waar er opnieuw loeiendhard gereden werd. Nu wordt Mark knap derde waardoor hij maar nipt van een nog onverwacht podium wordt gehouden.

Bij de MX1-klasse waren alle ogen gericht op Stefan Hage die kans had om de nieuwe leider in het BK te worden. Maar reeds bij de eerste bocht blijkt dat een onbegonnen opdracht te worden want Stefan ligt in het startgewoel al in de grond. Verder dan een negende plaats komt hij dan ook niet. In de herneming loopt het iets beter want zonder risico te nemen wordt het nu een zesde plaats. De grote pechvogel van het seizoen lijkt intussen Jochem Walckiers te worden. Met een tweede plaats in handen weigert de KTM plots alle dienst waardoor Jochem veel punten verloren zag gaan. DE vierde plaats na de pauze is dan ook niet meer dan een pleister op een houten been. Donny Schmidt is in Hasselt bijna weer helemaal de oude. Donny verzwakt geen moment en wordt beloond met een knappe vijfde plaats. Voor Jerome Benonit blijft het een seizoen van vallen en opstaan want na een val in de start, blijft hij steken op een zesde plaats ondanks een bijzonder hoog ritme. 

Volgende BK-afspraak op het strand van Balen op 15 augustus.

 

 

 

Results

 

Marnick Lagrou 6+5=6

Andy Haesevoets 10+11=11

Charly Colart 7+8=8

Alain Voermans 27+4=10

Niki Margetic 5+9=3

Lucas Derycke 5+5=5

Melvin Clarinval 4+6=5

Dylan Mayne DNF+DNS

Mark Boot 5+3=4

Jochem Walckiers DNF+4=7

Donny Schmidt 7+7=5

Jerome Benonit 6+10 =6

Stefan Hage 9+6=9

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.