Racereports

10/07/2016 : ONK te Halle

 

Snikhete opdracht in de Kappebulten

 

Het circuit van Halle blijft één van de mooiste van Nederland. Het spektakel is enorm door de erg hoge sprongen maar in combinatie van een temperatuur die boven de 30 graden uitkwam, werd het wel een ware uitputtingslag. Zelfs de GP-rijders zoals MAx NAgl en Bobrshev stuikten na hun reeks in elkaar wat de zwaarte van de deze opdracht nog eens in de verf zette. Onze werkende piloten wisten dus waaraan ze zich konden verwachten.

Bij de kwalificaties liep alls nog prima want iedereen plaatste zich probleemloos voor de wedstrijd. Stefan Hage zette met een 23ste plaats zich als beste Mikkola-rijder op de tabellen waarbij maar liefst negen GP-rijders stonden. De snelste tijd was voor Glenn Coldenhof.

Bij de start van de eerste manche loopt het echter niet lekker voor onze mannen want ze bevinden zich allemaal in het achterveld. Het wordt een helse achtervolging waarbij Stefan Hage een prima achttiende plaats pakt. Jerome Benonit heeft minder geluk want de KTM geeft na drie ronden nog maar eens de geest. Roy Sillien start als veertigste aan de opdracht en keert terug naar een 22ste plaats. Jochem Walckiers probeert alles om het tempo te volgen maar krijgt op tien minuten van het einde de spreekwoordelijke klop van de hamer. Jochem begint te braken terwijl hij rijdt en eindigt nog wel de manche als 25ste. Na de reeks dient hij wel een twintigtal minuten bijkomen vooraleer hij weer op de been raakt maar meer tijd is er niet want 1 uur later staat de slotreeks reeds gepland.

In de slotreeks start Roy met het mes tussen de tanden want hij begint aan de eerste ronde als tiende. Maar de GP-mannen vliegen hem rond de oren waardoor hij meteen in de fout gaat. Opnieuw beginnen dus als veertigste en deze maal wordt hij nog 23ste. Stefan Hage heeft nu een betere start en op karakter kan hij in de verzengende hitte een knappe zestiende plaats pakken. Voor Jochem wordt het na de eerste reeks een ware calvarietocht maar onze Gentenaar toont karakter en rijdt zelfs nog een vijftiental concurrenten voorbij. Hij eindigt op een 24ste plaats en kreeg applaus bij zijn aankomt van het publiek. Eentje voor doorzetting en inzet. Pittige menneke, hoorden we langs de lijn zeggen. Hiermee sluit het doek voor het ONK dit jaar. Of we volgend seizoen er nog aan de start zullen staan, zal de toekomst uitwijzen want het inschrijven voor deze race, had heel wat voeten in de aarde.

 

Results ONk te Halle

 

Stefan Hage 18+16=17

Roy Sillien 22+23=24

Jochem Walckiers 25+24=25

Jerome Benonit DNF+DNF

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.