Racereports

20/03/2016 : BK te Moerbeke

Goede start van het seizoen

Het moet gezegd worden dat Amc.Scheldeland van hun vlakke akker deze maal een vloeiende omloop had gemaakt. alleen de springheuvels bleken een probleem maar naarmate de dag vorderde werden ze alsmaar veiliger. Dat er mais op gestaan had, liet zich merken bij de rijders die allen enorme last hadden van armpump. Kortom de voorjaarskwaaltjes.

In de 85 cc-klasse stonden voor het eerst alle drie onze rijders aan de start. Colin De Poortere is terug uit blessure en betaalde leergeld in dit internationaal deelnemersveld. Colin streed dapper in de beide reeksen maar BK-puntjes scoren zat er nog niet in. Ilan Heirwegh kon wel stevig door fietsen en gaf de top tien bijzonder veel werk. Ilan streed tot in de laatste ronde en werd beloond met een tiende plaats. Hij werd wel de vierde Belg in dit super deelnemersveld. In de slotreeks liep het echter in de eerste ronde reeds fout. Onze kleine stormer komt in de eerste ronde ten val en mag als 34ste aan de opdracht beginnen. Hij springt zichzelf nog naar een knappe veertiende plaats. En dan onze nieuwkomer, Marnick Lagrou. De Antwerpenaar heeft er duidelijk zin in en strijdt mee in de top vijf tegen een buitenlandse overmacht. Enkel hij en Wannes Vandevoorde zouden voor een stabiele race tekenen als Belgische thuisrijders. Marnick pakt eerst een achtste plaats en doet het nog beter na de pauze want dan wordt hij vijfde. Het BK is dus goed begonnen voor onze twee toppers in de 85 cc.

In de 125 cc-klasse stonden we met billen dichtgeknepen naar de start want Andy Haesevoets was op school ten val gekomen en startte met een polsblessure terwijl Charly Colart pas op Donderdag zijn grootvader had moeten begraven waardoor ook hij niet super aan de start stond. Andy weet echter alles en iedereen te verbazen want hij reed zoals we hem nog nooit hebben zien rijden. Andy pakt een onwaarschijnlijke zevende plaats. Na de pauze loopt het wat moeilijker want Andy komt pas halverwege in zijn ritme maar pakt toch nog een erg mooie tiende plaats. En dan Charly Colart die een moeilijke eerste manche kende. Eerst was er een mechanisch defect aan de start waardoor hij ten val kwam maar met de tussenkomst van Marc Derycke kon hij toch hervatten. Net toen Charly het peloton te pakken had, stuiterde een tegenstander hard van de motor. Een aanstormende Colart kon hem niet meer ontwijken en knalde er bovenop. In de slotreeks loopt het allemaal beter en kon ook Colart zijn eerste BK-punten noteren.

Bij de Senioren dienden we nog Niki Margetic missen na zijn schouderblessure. Alain Voermans klaarde de klus dan ook alleen. Hij won met gemak de eerste manche en was ook in de slotreeks goed op weg naar een zege tot hij onderuitdook. In nauwelijks drie ronden tijd zette hij echter de situatie recht waardoor Alain met een tweede plaats voldoende reserve had om de eerste BMB-zege van het seizoen te pakken.

Bij de Junioren waren de verwachtingen ook hoog gespannen want Thomas Delvoy en Lucas Derycke lieten tijdens de trainingen al mooie dingen zien. Delvoy scoorde zelfs een holeshot en reed de tegenstand meteen aan flarden. Alleen de plaatselijke Dean Van Clapdorp bleef in zijn buurt en kon op het einde toch nog de zege opeisen daar Thomas met pijnlijke armen het tempo moest laten zakken. In de slotreeks kregen wederom hetzelfde scenario maar deze maal leek Thomas toch de zege te pakken maar in de laatste tien meter ging het toch nog fout waardoor Thomas Delvoy de tweede plaats pakte. Ook Lucas Derycke was de volledige dag vooraan te vinden maar Lucas nam geen risico's op het maisveld en beperkte de schade door de zesde plaats op te eisen. In de MX1-klasse waren de verwachtingen veel minder maar dat werd door Melvin Clarinval tegengesproken. Melvin startte sterk maar kwam dan plots ten val. Achteraf bleek zijn voorvork defect waardoor Bart Tack meteen kon sleutelen. In de slotreeks nam hij echter revanche door een knappe derde plaats neer te zetten. Hij werd nog beloond met een derde plaats waardoor hij na twee jaar afwezigheid nog eens op het podium terechtkwam. Voor onze tweede rijder Dylan Duplat kwam deze proef duidelijk te vroeg want Dylan ging meermaals tegen de grond maar toch kon hij nog enkele puntjes scoren als dertiende.

De nationalen moesten deze maal gezamenlijk het circuit op waardoor veertig rijders de omloop opstormden. Onze piloten misten allemaal hun start. Het werd een inhaalrace maar toch haalden alledrie onze rijders bijna de top tien. In de slotreeks startte Jochem Walckiers beresterk en kon twee ronden de leiding behouden. Maar dan ging het verkeerd waardoor hij ten val kwam. Donny Schmidt was deze maal nog slechter van start gegaan dan in de eerste manche maar kwam nog erg sterk opzetten. Donny passeert dertig rijders en eindigt op een achtste plaats. Jochem heeft toch nog wat last van de valpartij en wordt elfde maar de grootste pechvogel wordt Jerome Benonit die op weg leek naar de vierde plaats tot de motor vastliep. Einde race voor Jerome die diep ontgoocheld de omloop verliet.

In de MX2-klasse heeft Dylan Mayne het erg moeilijk en de trainingsachterstand laat zich voelen want Dylan komt nooit in zijn ritme. Een beetje gedemoraliseerd verliet hij dan ook de race waardoor onze Waalse rijders in de hoek zaten waar de klappen vielen.

Over dan maar naar de Inters waar we na Axel toch met wat vraagtekens zaten. Stefan Hage laat echter meteen zien dat Axel een offday was en rijdt zich vlot driemaal in de BK-punten. Een prestatie op zich tussen de wereldtoppers zoals Max Nagl, Charlier of Jeffrey Herlings. Ook Roy Sillien is beter aan het worden want Roy in twee van de drie reeksen ondanks een afgebroken voorrem. In de MX2-klasse staat een geprikkelde Mark Boot aan de start. Hij rijdt alle tijd op een tweede plaats tot hij plots keihard onderuit ging. Tijdens de trainingen was zijn motor stukgelopen en de reservemotor stond blijkbaar anders afgeveerd waardoor Mark voorover van de motor ging. Toch zou Boot naarmate de dag beterde steeds sneller gaan rijden en in de derde manche werd hij zelfs nog vierde waardoor de kansen in het BK zeker nog niet verloren zijn. Al bij al een mooi resultaat ondanks enkele mechanische problemen. Met drie podiumplaatsen in een BK-proef mogen we zeker niet morren. Volgende afspraak in Wuustwezel over twee weken en volgde week een gedreven training bij de VMCF in Paal waar we maar liefst vier reeksen voor de kiezen krijgen.

Results

Colin De Poortere 29+24=25

Ilan Heirwegh 10+14=12

Marnick Lagrou 8+5=6

Andy Haesevoets  7+10=9

Charly Colart  16+11=13

Alain Voermans  1+2=1

Thomas Delvoy  2+2=2

Lucas Derycke 6+8=6

Dylan Duplat 12+13=13

Melvin Clarinval  5+3=3

Dylan Mayne  15+13=13

Jerome Benonit  11+DNF=19

Jochem Walckiers 5+11=8

Donny Schmidt  7+8=7

Mark Boot  7+5+4=5

Stefan Hage 15+15+19=16

Roy Sillien 24+20+16=21

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.