Racereports

03/09/2023 : St-Just en Kersbeek

 

Opnieuw een succeweekendje

Met alweer een dubbel programma hebben we dit jaar meer dan ons werk gehad. De VMCF-rijders trokken naar Kersbeek en Mark Boot haalde er nog maar eens een podiumplaats. Nochtans zag het er even niet goed uit toen Mark zich bezeerde bij een afsprong. Op het einde van de manche was de pijn echter een pak minder en eindigde hij nog in het wiel van de tweede rijder. Ook Jeremy De Kerpel en Bo Desbonnet moesten aan de slag en dan nog voor de BK-punten. Jeremy De Kerpel heeft de leiding na Kersbeek stevig in handen want hij won opnieuw de beide reeksen bij de Beloften.  Bo Desbonnet voelde zich niet op zijn gemak op de omloop die vol lag van de snelle sporen en eindigde op een tiende plaats.

Ook Troy van De Ketterij (valpartij) en Christophe Debaets waren aanwezig maar konden geen vuist maken bij de Junioren. dat lukte wel voor Marvric Pichrit die het volledige weekend moest zoeken naar de betere afstelling van zijn Husky. Toch eindige hij op een prima tweede plaats. Dylan Mayné is op dreef want ook nu weer dook hij stevig de top tien in bij de inters en eindigde als zevende.

In Frankrijk moesten we de verre verplaatsing maken naar St-Just en chaussee. Onze mecano kwam met 3 uur vertraging aan op de omloop daar hij naar het verkeerde circuit was gereden in St-just Sauvage. Uiteindelijk was iedereen ter plaatse en kon iedereen zich kwalificeren. Kenji Hendrikx reed in de hitte naar een prima twaalfde plaats in de 250 cc-klasse terwijl Stephan Watel met de zege ging lopen in de 450 cc-klasse. Watel wordt op 1 proef van het einde van het kampioenschap ook meteen de nieuwe leider in de tussenstand. Kristof Van Vaerenbergh wordt ook opnieuw de oude want Stoffel tikte mooi als zesde aan. Pech waser voor de jonge Belofte Jonas Hanart die met mechanische problemen uit de race verdween.

Volgende week trekken we naar het Antwerpse Lille en onze Fransozen staan voor hun finale in een thuiswedstrijd in Condé-sur-L escaut.

 

Results

 

Mylan Rombaut 6+7=6

Jeremy De Kerpel 1+1=1

Bo Desbonnet 10+10=9

Troy Van De Ketterij 11+7=10

Christophe Debaets 9+15=13

Mark Boot 2+3=3

Dylan Mayne 7+8=7

Mavric Pichrit 2+2=2

Kenji Hendrikx 11+10=12

Stephan Watel 3+1=1

Kristof Van Vaerenbergh 7+6=6

Noah Deboutez

Jonas Hanartt DNF+DNS

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.