Racereports

09/07/2023 : FFM Rozoy/MCLB Tessenderlo

Mikkola-boys slaan nu ook toe in Frankrijk

 

We kegen dus opnieuw een dubbel weekend op de plank en dat is reeds altijd pittig. In België konden we terecht bij de MCLB-federatie in Tessenderlo maar die hadden een BK-proef waardoor er maar weinig enthousiasme was voor deze race. Troy Van De Ketterij grijpt echter elke mogelijkheid die hij krijgt om te rijden en stond alweer te blinken op het podium met een tweede plaats bij de Junioren. Ook Mark Boot was aanwezig en net zoals de andere gastrijders diende hij ook achteraan aan te sluiten bij de start. mark reed echter de pannen van het dak en kon tweemaal een inhaalrace als tweede afsluiten.  Mavric Pichrit kon slechts scoren in 1 manche en ook onze kleinste Mylan Rombaut wisselde een sterke reeks af met een zwakke. 

Op dan naar Frankrijk waar een zware regenbui over het circuit van Rozoy trok. Het werd er dus niet gemakkelijker op maar iedereen kon zich kwalificeren wat reeds een eerste succes was. Jonas Hanart deed er nog een schepje bovenop door derde te worden in de eerste manche. Na de pauze miste hij echter zijn start en ging er in de eerste ronde nog eens bij liggen. De remonte leverde nog een vijfde plaats op in de eindstand. Jeremy De Kerpel zag zijn eerste manche in de blubber verdwijnen maar in de slotreeks was hij wel in superforme. Slechts in de laatste ronde verloor hij zijn tiende plaats door een gedubbelde rijder die even een zwak momentje had. Met een elfde plaats kan Jeremy echter supertevreden terugkijken op zijn eerste Frans optreden op de Husky.

In de MX2-klasse maakte Bryan Maes het zich niet gemakkelijk door telkens zijn start te missen. Vanuit de 47ste positie werd aan de race begonnen. De slalom langs de vele concurrenten leverde nog een onwaarschijnlijke zevende plaats op. Voor Noah Deboutez blijft het een moeilijk jaar maar de kwalificatie werd deze maal vlot gehaald en Noah kon toch nog enkele punten meegraaien in de zware MX2-klasse. Voor Kenji Hendrikx was dit slechts zijn tweede race na zijn knieblessure. Kwalificeren lukte maar de rest van de race werd er eentje op karakter en vooral op een pak blaren op de handen.

In de koniginneklasse moest Stephan Watel de schade beperken na zijn armbreuk en onze beer deed het schitterend. Alle favorieten lieten steken vallen in de eerste reeks en Stephan kwam rustig als vierde binnen. Ook in de slotreeks leek hetzelfde scenario te worden geschreven maar op twee ronden van het einde vernielde een steen de kettinggeleider van de Debaets-Yamaha waardoor Stephan maar nipt de finish haalde. Met dit resultaat werd hij wel de nieuwe leider in de tussenstand. Ook Noa Fornier stond aan de start en na een prima eerste reeks in de top tien, ontpopte Noa zich tot de revelatie van de slotreeks door de volledige manche in duel te gaan voor de derde plaats. Een duel dat hij wel verloor maar met een vierde plaats zette hij het beste resultaat van het seizoen neer.

Volgende vrijdag trekken we naar Le Quesnoy en zondag gaan we met een beperkte delegatie naar de Mendonkdreef in Wachtebeke.

 

Results

Mylan Rombaut 5+15=11

Jeremy De Kerpel 21+11=15

Jonas Hanart 3+8=5

Noah Deboutez 12+15=13

Bryan Maes 7+7=7

Kenji Hendrikx 15+19=17

Stephan Watel 4+6=4

Noa Fornier 10+4=5

Troy Van De Ketterij 2+2=2

Mark Boot 2+2=2

Mavric Pichrit 5+DNF

Mario Rombaut 4+3=4

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.