Racereports

02/07/2023 : BK proef te Genk

Mark Boot neemt leiding BK over

 

De Horenbergsdam lag er opnieuw prima bij en voor onze boys stond de boog deze maal volledig gespannen want er waren BK-punten te verdienen. Mark Boot kon eindelijk met zijn ARP-vering rijden en dat resuteerde meteen in een reekszege. Ook na de pauze was Mark de animator van de race en eindigde hij na een val op een derde plaats. Daarmee neemt hij de leiding over in het BK 2023.

Ook Mavric Pichrit was wakker want hij was reeds als leider aan de race begonnen en won nu ook nog eens de beide reeksen. Ook zit nu stevig aan de leiding in het BK en datzelfde geldt voor Noa Fornier. Noa won in Genk nog maar eens een race en loopt verder uit in het BK. Meteen de derde leider in het BK voor ons clubje. Bij de Junioren pakte Troy van De Ketterij nog maar eens een podiimplaats als derde in de 500 cc-klasse. In de MX2-klasse kwamen onze boys in de problemen waardoor het schade beperken werd. Jonas Hanart klimt naar de tweede plaats in de tussenstand terwijl Noah Deboutez na een val op een vijfde plaats bleef steken. Tussendoor pakte Bryan Maes ook nog eens een podiumplaats bij de inters 250 cc na ook al twee valpartijen en werd Jeremy De Kerpel ook al derde gehuldigd bij de Beloften. Topweekendje dus met maar liefst zeven podiumplaatsen.

 

Results

Mylan Rombaut 9+11=10

Dani Verbrugge 7+8=7

Jeremy De Kerpel 3+3=3

Bo Desbonnet 5+7=7

Jonas Hanart 5+2=2

Noah Deboutez 6+3=5

Troy Van De Ketterij 5+3=3

Noa Fornier 2+1=1

Kenji Hendrikx 4+6=5

Mark Boot 1+3=2

Mavric Pichrit 1+1=1

Dylan Mayne 7+8=7

Bryan Maes 4+3=3

Dailey Van De ketterij 5+5=5

Brent Van De Walle 16+16=16 (Iffendic)

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.