Racereports

11/06/2023 : MCLB te Tielt

De omloop van Tielt lag er prima bij en de organisatoren hadden ondanks de enorme hitte het stof perfect onder controle. Door de examens hadden wij voor onze jeugd een pauze ingelast maar toch trokken een aantal rijders naar Tielt.

Bij de allerkleinsten kon Mylan Rombaut opnieuw vlammen. De kleine KTM-rijder pikte een knappe derde plaats in de 65 cc-klasse. De eerste podiumplaats werd al snel gevolgd door een tweede want Noa Fornier pakte de tweede plaats bij de Nationalen na een mooi duel met de winnaar in deze klasse. Mario Rombaut dacht zijn heroptreden te maken bij de Junioren maar na een val in de start, hield Rombaut senior het snel voor bekeken. Twee van onze inters waren ook van de partij maar Mark Boot had op zaterdag zijn vering in de prak zien gaan na een zege op de clubcross van Axel. Het reservemateriaal dat snel onder de Husky werd geschoven, bleek onvoldoende om een rol van betekenis te spelen bij de inters terwijl Bryan Maes ook al een pak problemen kende. Geen succes dus voor onze inters. Nu nog twee weekjes rust en op 02 juli starten we opnieuw voor een BK-proef in Genk.

 

Results Tielt

Mylan Rombaut 4+3=3

Noa Fornier 2+2=2

Mark Boot 7+8=7

Bryan Maes 3+DNF=5

 

Results Axel 

Mark Boot 1+1=1

Dani Verbrugge 2+1=1

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.