Racereports

05/03/2023 : MX te Stekene

Vier podia voor de Mikkola-boys

De voorbereiding op het nieuwe seizoen loopt bijzonder voorspoedig.  Na het openingsweekend in Lommel met succes voor Stephane Watel en Brent Van De Walle, trokken we nu met reeds groter wordende delegatie naar Stekene. Organisator Luc Haems had ons er uitgenodigd voor de openingswedstrijd van het MCLB-seizoen. Een ideale voorbereiding op een loodzware omloop konden we ons nauwelijks wensen.

Bij de eerste trainingen werd het wel even schrikken want Mark Boot maakte meteen een enorme klapper. Gelukkig kon Mark na een drietal ronden zijn weg verderzetten met een pijnlijke nek en een geplooide Husqvarna. Gelukkig bleven we de rest van de dag vrij goed gespaard van verder drama.

Onze inters hebben hun visitekaartje wel afgegeven in Stekene. Stephane Watel en Mark Boot waren niet uit de top weg te slaan tijdens de beide reeksen. Na de pauze werd er nog even gesleuteld aan de afstelling van de Husky van Mark waardoor deze een schitterende slotreeks neerzette. Stephane Watel zou uiteindelijk tweede worden voor Mark Boot. De eerste twee podiumplaatsen waren meteen binnen en daar zouden onze 250 cc-rijders nog een schepje bovenop doen. Dailey Van De Ketterij stond bij zijn eerste interwedstrijd immers meteen als derde te blinken op de the box. Bryan Maes kwam in de beide reeksen even ten val maar kon wel terug naar voren rijden met een vierde plaats tot gevolg. Maxime Colson was afwezig in Stekene daar er op zaterdag een brand woedde in  het bedrijf van zijn pa waarbij alle machines vernietigd werden. Veel goeie moed dus aan Pascal Colson. Ook Dylan Mayne maakte zijn heroptreden na zijn zware blessure en Dylan reed stevig mee in de top tien. Jammer genoeg was er opnieuw mechanisch pech mee gemoeid want Dylan kende in de eerste manche een botsing met een concurrent daardoor zijn voetsteun afbrak. In de slotreeks kregen eenzelfde scenario waarbij Mayne een paaltje meepakte die zijn volledig remsysteem in de prak liet draaien. Geen loon naar werken dus voor Dylan Mayné.

Over dan naar de Nationalen 500 cc waar we de volledig dag spendeerden om de motor van Mavric Pichrit op punt te stellen. De zandbaan van Stekene is zeker zijn ding niet waardoor Mavric de volledig dag tegen zichzelf zat te vechten. Meer dan vijftiende plaats zat er dan ook niet in. Bij de Junioren 500 cc maakte Troy Van de Ketterij zijn debuut en Troy was zeker op de afspraak. Met een derde en een tweede plaats zorgde hij onmiddellijk voor de vierde podiumplaats van het team.

Bij de nationalen 250 cc maakten Noa Fornier en kenji Hendrikx hun debuut in deze hoge klasse. Noa pakte meteen de kopstart en probeerde weg te rijden van de rest. Maar met de wereldkampioenen Nancy Van De Ven en EK-rijder Beernaert in het deelnemersveld lukte dat niet zo vlot. Noa verloor pas in de laatste ronde zijn tweede plaats waardoor hij knap derde werd. Kenji Hendrikx streed ook mee vooraan tot hij even onderuitging en hij nog knap als zesde werd afgevlagd. Na de pauze deed Kenji het nog beter waardoor hij maar nipt naast het podium greep als vierde. Noa Fornier was nog maar eens het snelst uit de startblokken gekomen maar zijn ritme zat deze maal niet goed waardoor Noa een stevige valpartij maakte. Gelukkig zonder erg maar de race was wel over voor onze juniorkampioen.

Bij de Beloften stond alleen Jeremy de Kerpel aan de start. Met 59 rijders werd het een erg drukke reeks en alleen de start lukte nog niet bij Jeremy. In de beide reeksen kwam hij pas als 30ste uit de start om uiteindelijk als elfde over de finish te komen.

Bij onze jeugdpilootjes liep alles ook naar behoren want Mylan Rombaut kon op het zware zandcircuit mooi vijfde worden bij de allerjongsten. Dani Verbrugge startte dan weer bij de nieuwelingen en liep daar als twaalfde binnen. Brent Van De Walle trok dan weer naar Lierop voor de internationale wedstrijd. Met een negentiende en een twintigste plaats liep de dag niet van een leien dakje voor Brent die de komende weken stevig aan de bak gaat om klaar te zijn voor de eerste grote EK-wedstrijden die eraan komen.  Afspraak volgend weekend bij Claude Martens op het domein de Mendonk in Wachtebeke.

 

 

Results

Mylan Rombaut 4+5=5

Dani Verbrugge 10+12=12

Jeremy De Kerpel 11+12=11

Troy Van De Ketterij 3+2=3

Noa Fornier 3+DNF=8

Kenji Hendrikx 7+6=4

Mavric Pichrit 23+13=15

Mark Boot 4+2=3

Stephane Watel 2+3=2

Dylan Mayne 8+dnf

Bryan Maes 4+5=4

Dailey Van De Ketterij 3+4=3

Brent Van De Walle 19+20=22 (Lierop)

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.